Çorlu'da ekipler 24 saat görev başında

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı sebebiyle kent genelinde kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Ekipler 24 saat görev başında.

Çorlu 27.01.2021 13:24:00 0
Çorlu

Çorlu'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle Çorlu Belediyesi Fen İşleri ekipleri, planlanan takvime uygun olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolların kapanmaması ve ulaşımda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması amacıyla kar yağışının başladığı ilk andan itibaren ekipler tuzlama robotu, greyder, traktör, kamyon ve leoder ile hem tuzlama çalışması yapıyor hem de yolları vatandaşlar için güvenli hâle getiriyor.

 

ARA SOKAKLARDA TUZLAMA ÇALIŞMASI

 

Yoğun miktarda tuz ve solüsyon kullanılarak gerçekleştirilen yol açma çalışmaları; merkezi noktaların yanı sıra bulvar, cadde ve sokaklarda da eş zamanlı olarak devam ediyor. Yalnızca sürücülerin değil, yayaların da mağdur olmaması için kent genelinde, kaldırımlarda ve ara sokaklarda da tuzlama çalışması yapılıyor.

 

 

"SAHADA ETKİLİ MÜCADELE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

 

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak toplamda 40 kişiden oluşan 7 ekip, aynı anda kar yağışı sonrası yaşanacak olumsuzluğu en aza indirgemek amacıyla kesintisiz çalışıyor. Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışma takvimini günler öncesinde planlamıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren görevlerinin başında olan ekiplerimiz yağış süresince yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırarak sahada etkili bir mücadele gerçekleştiriyor" dedi.

 

"VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI"

 

Ekiplerin kar yağışı bitene dek 24 saat görev başında olacağını kaydeden Başkan Sarıkurt, "Bizler gece gündüz çalışmalarımızı sürdürürken, bu sırada vatandaşlarımızdan da dikkatli olacaklarına inanıyorum. Zaman zaman kar yağışının etkisi azalsa da herhangi bir kaza yaşanmaması amacıyla özellikle sürücülerimizden ekstra dikkat etmelerini rica ediyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10