Kar yağışı orman işçilerini engelledi

Saray'da etkili olan ve yüksek kesimlerde 30 santimetreyi bulan kar, ormanda izinli ağaç kesimi yapan işçileri mağdur etti. İşçiler yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarına ara verirken, kesilen odunla

Saray 28.01.2021 14:19:00 0
Kar yağışı orman işçilerini engelledi

Trakya'yı etkisi altına alan kar yağışı, Saray'da da etkili oldu. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğü ilçede, kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreyi buldu. İlçenin kırsal Sefaalan Mahallesi'nde geçimlerini ormandan odun keserek sağlayan vatandaşlar kar yağışından olumsuz etkilendi. Ağaç kesmek için izinli olarak gittikleri ormanda kar nedeniyle kesim yapamayan işçiler, daha önceden kestikleri ve üzerleri karla kaplanan ağaçlar üzerinde de çalışamadı.

 

KARDAN DOLAYI ÇALIŞAMADILAR

 

Sefaalan Mahallesi Muhtarı Mehmet Özmen, mahallede birçok ailenin odunculuk yaparak geçimini sağladığını belirterek, kar yağışı nedeniyle çalışamadıklarını söyledi. Orman işçilerinin çalışmalarına ara verdiğini anlatan Özmen, "Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı, öğle saatlerinde etkisini artırdı. Yüksek kesimlerde 20 ile 30 santimetreye kadar çıktı. Mahallemizde bulunan oduncu ve ormancılar da işlerine ara vermek zorunda kaldı. Yollarda ise kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Şu an için bir sıkıntı yok" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10