Çerkezköy'e Taylandlı gelin

Çerkezköy'de uzun yıllardır esnaflık yapan Aşkın Avşar, Çorlu'da yoga kursunda tanıştığı Tayland uyruklu Parina Pavapoochakang ile önceki gün nikah masasına oturdu. Avşar ile evlendiÄ?

Çerkezköy 1.02.2021 17:32:00 0
Çerkezköy

1 Şubat 2021 tarihi itibariyle Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye başlayan nikah salonunda ilk nikahı Belediye Başkanı Vahap Akay kıydı. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ilk nikah Çerkezköy’ün tanınan esnaflarından Aşkın Avşar ile Tayland vatandaşı Parinya Pavapoochakang arasında gerçekleşirken; genç çiftin nikahlarını ise Belediye Başkanı Vahap Akay kıydı. Çiftin nikah şahitliklerini ise Ahmet Orkun Yeşilyurt ile Öner Saffet Alkan yaptı. Yeni nikah salonunun Çerkezköy için hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Aşkın Avşar ve Parinya Pavapoochakang çiftine de bir ömür boyu mutluluklar diledi.

 

 

"YUVA KURACAK TÜM ÇİFTLERİMİZE MUTLULUKLAR DİLİYORUM"

 

Çerkezköy Belediyesi’nin yeni nikah salonu hakkında bilgiler veren Akay, “Yeni salonumuz 236 kişi kapasiteli olup, iki adet de gelin odasına sahip. Ayrıca nikah salonumuzun hemen yanında bekleme alanı ile gelin ve damadın yakınlarıyla birlikte fotoğraf çektirebileceği bir alan da oluşturuldu. Yeni salonumuzun tekrar kentimize hayırlı olmasını temenni ediyor, yeni yuva kuracak olan çiftlerimize de sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YOGA KURSUNDA TANIŞTILAR

 

Çorlu’da yoga kursunda eğitmenlik yapan Parinya Pavapoochakang, arkadaşları vasıtasıyla geçtiğimiz yıl Aşkın Avşar ile tanıştı. İkili birbirlerine ilk bakışta yıldırım aşkıyla tutuldu. Yaklaşık bir yıldır aşk yaşayan ikili evlenmek için karar verdi. 41 yaşındaki Avşar ile 43 yaşındaki Parinya Pavapoochakang, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kıydığı nikah ile evlenerek dünya evine girdi. Dünya evine girdiği için çok mutlu olduğunu kaydeden esnaf Aşkın Avşar, “Parinya Pavapoochakang ile arkadaş ortamında çalıştık. Bir süre görüştükten sonra evlenme kararı aldık. Allah herkese mutluluk nasip etsin. Bu mutlu günümüzde yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

"TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇECEĞİM"

 

Parinya Pavapoochakang ise Türkiye’ye geldiği için çok mutlu olduğunu kaydederek, “Uzun yıllardır Türkiye’ye gidip geliyordum. Türkiye’yi çok beğendiğim için Çorlu’da yaşamaya başladım. Orada yoga eğitmenliği yaptığım esnada Aşkın ile tanıştık. Onu çok sevdim ve bugün de evlendik. İnşallah birlikte çok mutlu olacağız. Türkiye’yi çok seviyorum ve yakın zamanda Türk vatandaşlığına da geçeceğim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10