Şehit Ilgar Özkan'ın ismi Kızılpınar'da yaşayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin 2021 yılı Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu pandemi tedbirleri kapsamında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı Vahap Akay Başkan

Çerkezköy 1.02.2021 17:52:00 0
Şehit Ilgar Özkan

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Mikail Çelik dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda ilk olarak Veliköy Mahallesi 102 ada 14 nolu parselde belediye hissesinin satışına ilişkin dilekçe görüşülerek gündeme alındı.  Toplantıda çay ocakları ve okul kantinlerine destek verilmesi hakkındaki önerge de görüşüldü.

 

ÇAY OCAKLARI KAPANMADI

 

Gündem maddesi ile alakalı konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Okul kantinleri talebini bugün biz de grup toplantısında görüştük. Ancak çay ocakları şuanda açık ve çalışmalarına devam ediyor. Çay ocakları kapanmadı. Bu işin bütününü düşünürken açık olan, faaliyeti devam eden işletmelere dair bir kapsam koymamıştık. Genelge kapsamında kapanan işletmeler demiştik. Dolayısıyla bizim çerçevesinin çizdiğimiz kapsama girmiyor” dedi.  Okul kantinleri ile ilgili talebe ilişkin konuşan CHP Meclis Üyesi Bulut Becerik de “Biz geçen oturumda önergeyi verirken aslında yelpazeyi geniş tutalım dedik. Ama hem kanunun sınırı içerisinde kalmaya çalıştık hem de hakkaniyet çerçevesinde belirli kriterler belirledik. Okul kantinleri hepimizin bildiği üzere bir ihale kapsamında alınan ve verilen hizmetler. Bu süreçte okulların kapalı olduğu dönemde haricen bildiğimiz kadarıyla zaten herhangi bir kira ödemiyorlar. Milli Eğitim Müdürlükleri gerekli desteği veriyor. Biz aynı kar marjını kaybettiler gözüyle onlara bir destek vermeye kalkarsak bu sefer diğer sektörlerdeki yelpazeyi daha da genişletmemiz gerekecek. Bu sefer de kanunun belirlemiş olduğu sınırın tamamen dışına çıkacağız. O yüzden okul kantinlerine destek verilmesi, bizim önergemizde belirlediğimiz kriterlere ve hakkaniyet oranına uymadığı düşüncesiyle yerinde görülmedi. En geniş yelpazeye biz de ulaşmak isteriz. Ama belirlediğimiz kriterlere de uymak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle olumsuz görüş bildirdik” dedi.

 

 

ESNAFI KAYBETMEMEK İÇİN AÇIK TUTUYORLAR

 

İlçede 41 tane okul kantini bulunduğunu kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Okul kantinlerine kira konusunda destek veriliyor. Ama bu insanlar genelge kapsamında kapalı olduğu için en azından ufak da olsa yanlarında olduğumuzu, destek olduğumuzu belirtmek için bunu dile getirdik. Kira konusunda Milli Eğitim destek veriyor ama bu işletmeler kapalılar. Onlar da ev geçindiriyor. Ufak da olsa belediyemiz destek vermiş olur. Çay ocakları kısmen açık ama onların da şöyle bir derdi var. Mecburiyetten açıklar. Sadece esnafa hizmet veriyorlar. Esnafların bir bölümü zaten kapalıdır.  Elindeki esnafı da kaybetmemek için açık tutuyorlar.  Onları da bu kapsama dahil etmenin doğru olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

YELPAZE ÇOK GENİŞLER 

 

İçli’nin sözleri üzerine konuşan Başkan Akay, “ Bu verdiğiniz örnekten yola çıkarsak bugün paket servis olarak hayatlarına devam eden restoranlar, lokantalar gibi bu hatlara da girmiş oluruz. Nasıl çay ocağı eskiden oturan müşterisi varken bugün esnafa çay dağıtıyorsa, restoranlar da bu çerçevededir.  Biz bu bütçeden bu harcamayı yaparken genelgede kapatma şartını öngördük. Belediye meclisi bu kararı kolay almadı. Bizim aldığımız karar örnek kararlardan bir tanesidir. Örnekleri var ancak bu çerçevede para ödeyen tek belediyeyiz diyebilirim etrafımızla alakalı. Dediğiniz örnekten yola çıkarsanız yelpaze çok genişler” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ilgili önerge gündeme alındı.

 

ŞEHİT ILGAZ ÖZKAN’IN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

 

Doğrudan teminlerle ilgili önergenin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Kent Estetik Kurulu Kararlarından 4 numaralı kararla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı Gökay Keleşoğlu, “Bu madde tabelalarla ilgili madde. Bununla ilgili belediyemiz bir tabela yarışmasına katıldı. Bu yarışmanın sonucu geçen ay gelecekti ama pandemi dolayısıyla bir ay ertelenmiş. 15 Şubat gibi yarışmanın sonuçları gelecek. Oradan aldığımız verilerle komisyonumuz tekrar toplanıp bununla ilgili nihai kararı verecek” dedi. Komisyon çalışmalarının devam etmesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, sözleşmeli personel ücret tavanı hakkındaki yazı görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 51’inci sokakta bulunan parka Diyarbakır’da 2005 yılında şehit olan Er Ilgar Özkan isminin verilmesi görüşüldü. Dilekçeyi değerlendiren meclis ilgili gündem maddesini ise görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin dördüncü maddesinde görev ve çalışma yönetmeliği hakkındaki müzekkere oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğüne 2 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılması Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.01.2021 gün ve 6 sayılı Yönetmelik hakkındaki müzekkeresi görüşülüp oy birliği ile kabul edilirken, plan değişikliği ile ilgili konu ise İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Belediye hisseleri ile ilgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık komisyonuna gönderilirken, gündem maddeleri arasına eklenen çay ocakları ve okul kantinlerine bir defaya mahsus 2 bin TL sosyal destek verilmesi talebi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Perşembe günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10