Albayrak: 7.5 liraya mal ettiğimiz suyu vatandaşa 5.5 liraya veriyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gerçekleştireceği basın toplantılarının üçüncüsünü geçtiğimiz gün Çerkezköy'de ge

Çerkezköy 7.02.2021 17:06:00 0
Albayrak: 7.5 liraya mal ettiğimiz suyu vatandaşa 5.5 liraya veriyoruz

“Her toplantıda, ‘Bu kentin Mustafa Şentop gibi, Faik Öztrak gibi bir değeri var’ diyorsunuz. Sizin Tepe bağlantısı veya başka sorunlarda Mustafa Şentop’tan bir isteğiniz, talebiniz oldu mu, bu talebe nasıl bir cevap aldınız?” sorusunu cevaplayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Sayın Mustafa Şentop Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızdır ve diyalogumuzda gayet iyidir. Özellikle ben daha fazla yatırımlar konusunda yerel yönetimleri toplayıp, başta büyükşehir olmak üzere toplantı yapmasını arzu ettim. Tekirdağ’da 4 tane AK Parti’li belediye var. Bu belediye başkanlarımız haftanın 3 günü Ankara’dadır. Hatta ben Sayın Cüneyt Yüksel’e oraya ofis kurması konusunda espri yaptım. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un Tekirdağ’a geldiği zaman 11 belediye başkanı ile görüşmesini isterdim. Ben sayın Meclis başkanımızın çok daha fazla bize destek olmasını istiyorum. AK Parti’li belediyelere göstermiş olduğu aktif çalışmayı CHP’li belediyelere de göstermesini istiyorum” dedi.

 

ALBAYRAK: AKAY İLÇESİNİ SAHİPLENİYOR

 

Çerkezköy’e negatif ayrımcılık yapılıp yapılmadığı ve bu dönemde pozitif ayrımcılık yapılıp yapılmayacağı konusunda yöneltilen soruyu cevaplayan Albayrak, “ Yapılan yatırımlar yeterli değil. 2004-2014 arası iktidar ile yerel yönetim aynı partiden. Biz o zaman bu güzellikleri yaşayamadık. Sorunun biraz daha geçmişe sorulması gerekiyor ama biz geçmişi yargılamıyoruz. Onlar da kendilerine göre yatırımlar yapmışlardır ama daha büyük hizmetler yapılmalıydı. Çerkezköy’ün avantajı var çünkü genç bir başkanı var. Çerkezköy’ün her türlü sorununu bilmekte ve ilçesini de sahipleniyor” dedi.

 

CİDDİ YATIRIMLAR YAPTI

 

Basın mensuplarının ‘ Bugüne kadar Büyükşehir’in yaptığı yatırımlardan memnun musunuz?’ sorusunu cevaplayan Akay, “ 2014-2019 döneminde Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy’ün temel ihtiyaçları ile ilgili çok ciddi yatırımlar yaptı. Çerkezköy ilçe merkezi ve Kızılpınar mahallesinde ciddi alt yapı çalışmaları yapıldı. Ayrıca Kentpark gibi bir güzellik ortaya çıktı. Atatürk Kültür Merkezi yapılırken, yarı olimpik yüzme havuzunun da temeli atıldı.  Yıldırım Beyazıt Mahallemiz kimyasal kokudan kurtuldu. 2017-2018 yılları Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını yaptığı yıllardır.  İhtiyacın sonu yok, daha fazlasını arzularız ama temel işlerle ilgili çok ciddi yatırımlar ortaya konmuştur. Vatandaş da bu konudaki memnuniyetini dile getirmiştir” diye konuştu.

 

DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDI

 

Geçtiğimiz günlerde DSİ ziyareti ile alakalı yöneltilen soruyu cevaplayan Başkan Akay, “ Görüşmede Çorlu deresi görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi bu konuda sorumluluğu yerine getirmiştir. Meclis kararı alarak buradaki kamulaştırma davaları benimdir demiştir. Bu yazı gittikten sonra da DSİ ihaleye çıkıp işi teslim etmiştir. DSİ’de sayın bölge müdürümüz ile görüştük. Şu ana kadar mevcut proje kapsamında hedef neydi? Ambardere bölgesinden başlayan Kızılpınar’ın 2’nci ışıklarındaki alanda bir iş ile ilgili ihaleye çıkıldı. Ancak hızlı tren işi devreye girince DSİ’nin bu projesi tamamen değişmek durumunda kaldı. Derenin kotunun derinliğinin, hızlı trenin geçişiyle ilgili şu anda bazı sorunlar var ve bizim mevcut planlanan proje bu derinlikler hızlı trenden dolayı değişeceği gerekçesiyle iş bambaşka bir yere gitmiş durumda. Hem DSİ hem devlet demiryollarının projesi kapsamında bu derenin ıslahının derenin derinliği ve kotlar dolayısıyla Veliköy’ün civarına kadar uzatmak durumuyla karşı karşıyalar. İki kurumun bir araya gelmesi gereken bazı konular oluştu. Mevcut ihale, dere kotunun hızlı trenden dolayı değişmesinden nedeniyle bambaşka bir yere geldi. Önümüzdeki hafta Ankara’ya gidip bu konuda bazı çözümlere bir şekilde aracılık etmem gerekiyor” dedi.

 

 

 ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

 

 Altıyol kavşağı ile ilgili yöneltilen soruya, “  Altıyol Kavşağı ile ilgili bir hedefimiz ve seçim beyannamemiz vardı. Şu anda buradaki alanın ağırlığını da alarak Altıyol’daki alternatif yolları, alternatif güzergahları, şehrin dış girişlerine bağlamak istiyoruz. Tepe Kavşağı, Altıyol Kavşağı’nın ve caddenin yükünü alacak. Bugün Saray- Kapaklı istikametinden gelip İstasyon ve Cumhuriyet Mahallesi’nde gidecek tüm araçlar Altıyol Kavşağı’ndan geçmektedir. Orada seçim beyannamemize koyduğumuz bir taslak da vardı. Bu plan kapsamında sayımlar  devam etmektedir, sayımların durumuna göre Altıyol Kavşağı’nın güçlendirme hesaplarını yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

İTİRAZI YAPTIK

 

Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde TOKİ’nin kamulaştırma sahası ilan edilen alanla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplayan Akay, “ Kızılpınar’ın üstünde, Çorlu yolunun arkasında geçmişte planlama safhasına gelmiş, 2015 yılından sonra da planlama çalışmaları tam devam ederken TOKİ tarafından kamulaştırılma sahası ilan edilmiş bir alan vardır. TOKİ kamulaştırma sahası ilan ettiği bu alanda, plan sahası içerisinde dere ile demir yolu arasında kalan ince yeşil bandı kamulaştırma sahasında bırakarak bunu Çerkezköy Belediyesi ve belki de büyükşehir belediyesinin üzerine bir kamulaştırma yükü olarak 90-100 dönümlük bir alanı bıraktı. Burada ben bunu anlattığım andan itibaren 2 önemli itirazım oldu. Birincisi Çerkezköy, İstanbul’un artık sanayisi istemiyor. Burada Türkiye’ye örnek olacak bir organize sanayi bölgesi var. Hal böyle iken, Çerkezköy kaliteli sanayiyi kucaklamaya çalışırken, İstanbul’un artık sanayisi istemiyoruz diye bir itirazda bulunduk. İtirazımız körü körüne ‘bu olmasın’ değildi. Ancak böyle bakılmadı. Yukarıdan bakışla biz bu alanları kamulaştıralım, sonra İstanbul’un artık sanayisini Çerkezköy’e getirelim çalışması başladı. İstanbul’dan çıkartılan İkitelli OSB, Çerkezköy’ e getirilmek isteniyor. Geldiğimiz noktada bir şeye daha itiraz ettik. Yukarıdan bakarak burada tarla vasfındaki, uzun zamandır burada yaşayan insanların ellerinde bulunan alanları da ucuza kapatarak, oradaki vatandaşlara bir mağduriyet yaratarak bir kamulaştırma hedefinin içine girdiler. Sonra bilirkişiler araya girdi. İtiraz ettik, hedefimiz ne vatandaşlarımız mağdur olsun, ne belediye. O alanda geçtiğimiz hafta Perşembe günü bir uygulama kararı aldık. Şu anda bu uygulama kararı içerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakalım ne olacak” diye konuştu.

 

GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 

Astsubay lojmanlarıyla alakalı ısrarlı girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Akay,” Çerkezköy’e yeni Garnizon Komutanımız geldi ve ona da taleplerimizi ilettik. Yerle alakalı yazışmalar devam ediyor. Oradan gelecek sonuca göre bu alanı ilçeye kazandırmak için girişimleri devam ettireceğiz. Daha önce dört blok yıkıldı, yanında da bir yaşam alanı Kentpark var. 2 tane, içinde hiç kimsenin yaşamadığı, hiç kimseye faydası olmayan, Çerkezköy’ün ihtiyacı olan o alanı bir şekilde Çerkezköy’ün hizmetine katacağız” dedi.

 

7.50 LİRAYA MAL ETTİĞİMİZ SUYU 5.50 LİRAYA VERİYORUZ

 

Su bedellerinin yüksek olduğuna dair yöneltilen soruya ‘ Su pahalı değil’ cevabını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,”  Suyun Tekirdağ şartlarında pahalı olması gibi bir durum yoktur. Su bulamadığımız günlere doğru gitmekteyiz. Yer altı kaynaklarında 420 kuyumuz bulunmaktadır.  Yılda 75 milyon metreküp su çıkarıyoruz ve bunun yüzde 85,6’sı yeraltından çıkan sudur. Her ay 10 milyon TL TREDAŞ’a enerji parası ödemekteyiz. Kısaca 7.5 liraya mal ettiğimiz suyu da vatandaşlarımıza 5.50 liraya vermekteyiz. Kim istemez suyu ucuza vermek ama şuan da böyle bir şansımız yoktur” diye konuştu.

 

TUVALET YAPILACAK

 

Fevzipaşa’da son zamanlarda yaşanan su kesintileriyle ilgili soruya cevap veren Albayrak, “Çerkezköy’de boruların yüzde 70’i asbest borudur. Bugün Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısının ana kaynağı asbest borulardır. Bu borular ise 30-40 yıllıktır” dedi.  “Çerkezköy’e umumi tuvalet yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Umumi tuvaletler ile ilgili projemiz var. 2 tane umumi tuvalet yapılacak” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10