"Sevgi Aracı" 65 bin kilometre yol yaptı

Kendi aracı ile ilçede yaşayanları çevre il ve ilçelerdeki hastanelere taşıyan Ergene Belediyesi, 2020 yılında dünyanın çevresinde bir buçuk tur dolaşmaya denk gelecek şekilde 65 bin kilometreyi aşkın

Ergene 8.02.2021 15:01:00 0
"Sevgi Aracı" 65 bin kilometre yol yaptı

Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde yer alan sağlık işleri birimi ekipleri, "Sevgi Aracı" ile ilçede bulunan hasta vatandaşları muayeneleri ve tedavileri için çevre hastanelere ücretsiz bir şekilde götürmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepleri toplayarak, hastanelere gitmek isteyenleri sabah saatlerinde evlerinden alan ekipler, hastanelerindeki muayenelerinden sonra vatandaşları tekrar evlerine geri bırakıyor.

 

1 MİLYON 200 BİN KİLOMETRE YOL YAPTI

 

İlçede hastane olmadığı için sağlık hizmetine erişmekte güçlük çeken vatandaşları hastanelere götüren Ergene Belediyesi Sevgi Aracı ile hafta içinde belirlenen günlerde İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de bulunan hastanelere hastaları naklediyor. Ergene Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2014 yılından bu yana belediyenin aracı ile çevre hastanelere 1 milyon 200 bin kilometreyi aşkın yol kat eden Ergene Belediyesi ekiplerinin, geride kalan 2020 yılında toplam 387 kez sefer düzenleyerek, toplam 65 bin 165 kilometre yol yaptığı kaydedildi.

 

EVDE BAKIM HİZMETİ DE VERİYOR

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına sağlık alanındaki çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. 2014 yılından bu yana sağlık hizmetine uzak kalan Ergene’de, bu hizmeti bir nevi vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Ergene'de vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutarak insan odaklı çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Talep eden hemşerilerimizi sevgi aracımızla hastanelere taşımanın yanı sıra sağlık işleri birimi ekiplerimiz evde bakım hizmeti de veriyor. Evde bakım hizmeti, sevgi aracı ve hasta ambulansımız ile Ergene'de halkımıza hizmet veriyoruz. Sağlık her şeyin en başında gelir. Türkiye'de birçok belediyede olmayan bu hizmet Ergenemizde var. Halkımıza hizmet bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10