Jigolo olmak istedi, 3 bin 400 TL dolandırıldı

Çerkezköy'de yaşayan F.M., internette gördüğü ilanda jigolo olmak için form doldurunca hayatının şokunu yaşadı. Kayıt ücreti için kendisini arayan kişiye 3 bin 400 lira kaptıran genç, doland

Çerkezköy 8.02.2021 18:45:00 0
Jigolo olmak istedi, 3 bin 400 TL dolandırıldı

Jigololuk hizmeti adı altında dolandırıcılık yapan internet sitelerinin sayısı gittikçe artıyor. Kolay yoldan para kazanmak isteyen erkekleri hedefleyen bu siteler, “Jigolo adayları arıyoruz” diye ilan verip, SMS atıyor. “Kadınlarla tanışıp, para kazanmak ister misiniz?” diyen dolandırıcılara kananlar, siteye kayıt olmak için isim, yaş, telefon numarası gibi bilgilerini formlara dolduruyor. Dolandırıcılar ise numarasını ele geçirdikleri mağduru arayarak, günlük en az 2 bin TL kazanabileceğini söylüyor. Kayıt ücreti adı altında para alan dolandırıcılar, çete üyesi kadınları da “jigolo arayan kadın” rolünde mağdurlarla görüştürüyor. Binlerce kişiden milyonlarca liralık vurgun yapan çetelere bir daha ulaşılamıyor. Mağdurlar ise yakın çevrelerinin duymaması ve gelecek tepkilerden utandıkları için şikâyette bile bulunmuyor.

 

FORMU DOLDURUP ÜYE OLDU

 

Çerkezköy’de yaşayan F.M., internette gördüğü jigolo reklamına tıklayıp adaylık formunu doldurdu ve irtibat numarasını verdi. İddiaya göre, daha sonra tanımadığı bir numaradan kendisini arayan bir kişi, üyeliğinin aktif hale getirilmesi için para yatırması gerektiğini söyledi. Üyeliğinin aktifleştirilmesini talep eden F.M., banka yoluyla kendisini arayan kişiye ilk etapta 400 TL gönderdi. Kayıt ücretini yatırdıktan sonra aranan F.M., iddiaya göre, görüşme yapabilmek için belirtilen hesaba yeniden bin TL para yatırdı. Hesabında 11 bin TL olduğunu söyleyen dolandırıcılara inanan F.M., kendisini şirket yöneticisi olarak tanıtan kişinin talebi üzerine 2 bin TL daha yatırdı ve toplam 13 bin TL’yi çekmek istedi.

 

SOLUĞU EMNİYETTE ALDI

 

Bir süre sonra para gönderdiği kişiyi arayan F.M., telefonlara bir türlü ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan F.M., polis merkezine giderek, başından geçenleri anlattı.  F.M., ifadesinde, parasının iade edilmediğini öne sürerek, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kimliği bilirsiz kişi veya kişilerden şikayetçi oldu. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİYLE İLETİŞİME GEÇSİNLER

 

Çerkezköy’de son günlerde yaşları 20 ile 40 arasında değişen onlarca jigolo mağduru soluğu Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nda alırken, bazı jigolo adaylarının ise şebekenin para taleplerini karşılamak için bankadan kredi çekerek şebekenin hesabına para yatırdıkları kaydediliyor. Yetkililer bu ve benzeri şebeke ağlarına düşmemek için vatandaşların güvenlik güçleriyle iletişime geçmesini istediler. 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10