Tabletler valiliğe teslim edildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 55 adet, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da 60 adet olmak üzere toplam 115 adet tablet bilgisayar ilde eğitim-öğretim gören öğrencilere verilmek üze

Tekirdağ 16.02.2021 14:28:00 0
Tabletler valiliğe teslim edildi

Bu doğrultuda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda tablet teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanlığımız, kurumlarımız, firmalarımız, sahışlar, cihazlara erişim konusunda sıkıntı çeken çocuklarımızın bu sıkıntılarını giderebilmek için birtakım faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu faaliyetler, Türkiye’de eğitime verilen önemi aşikar bir şekilde gösterir. Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası’nın hibe edeceği tabletler için burada toplandık. Tabletler, Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılacak. Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslim edeceğiz" dedi.

 

"TOBB ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILDI"

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ise “TOBB öncülügünde başlatılan Küçük Parmaklar Projesi kapsamında, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi için tablet desteğinde bulunuyoruz. TOBB himayesinde geleneksel hale getirdiğimiz ve her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz eğitim yardımını bu yıl, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle tablet yardımı olarak yapılması yönünde karar aldık" diye konuştu.

 

TOPLAM 739 TABLET DAĞITILACAK

 

Tekirdağ'da bulunan 9 oda ve borsayla toplamda 739 adet klavyeli tabletin Valilik, Milli Eğitim il ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini kaydeden Günay, "Özellikle bu süreçte teknolojiyi kullanan ve üreten bir nesil yetiştirmek için elimizdeki her türlü imkânı kullanmak, çocuklarımıza sunmak zorundayız. Umuyorum ki çocuklarımızın eğitimlerine ciddi bir katkı sunmuş olacağız" ifadelerini kaydetti. Daha sonra Vali Yıldırım, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay’a eğitim ve öğretime yaptığı katkılardan dolayı plaket taktim etti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10