Çorlu TSO, Makendonya ile ticareti güçlendirmeyi hedefliyor

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile kardeş odası Makedonya- Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında online olarak düzenlenen ortak yönetim kurulu toplantısı önceki gün yapıldı. Toplantıda, TÃ?

Çorlu 18.02.2021 15:57:00 0
Çorlu TSO, Makendonya ile ticareti güçlendirmeyi hedefliyor

Online toplantıya; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayındır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kaya Kumyol, Yönetim Kurulu Üyeleri Haşim Yiğit, Zeynel Yurtseven, Cem Tunalı, Gönül İşbul, Mehmet Manav, Ertuğrul Adıgüzel, MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Ademoski ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

KAPSAMLI PROJELER HEDEFLENİYOR

 

Çorlu TSO genel yapısı hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Çorlu TSO ve MATTO arasındaki iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ortak yönetim kurulu toplantısı ile güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Ticari ve ekonomik işbirliklerinin gelişmesiyle, üyelerimize Makedonya’daki uygun yatırım ortamını sunmak ve böylece her iki ülkenin de kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

 

EKONOMİK GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

 

MATTO Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Ademoski de “Gerçekleştirdiğimiz ortak toplantı ile edindiğimiz bilgi ve tecrübelerin iki ülke arasındaki ekonomik gelişime katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sanayi ve ticaretimizin yanı sıra sosyokültürel faaliyetlerde de birlik ve beraberlik içerisinde diğer oda ve borsalara da rol model olmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MAKEDONYA ZİYARETİ GÜNDEME GELDİ

 

Toplantıda Makedonya’da iş ve yatırım fırsatları hakkında genel bilgilendirme, serbest bölge yönetmelikleri ile ilgili fikir alışverişi, karşılıklı ziyaretlerin düzenlenmesi, iki oda iş insanlarının katılımıyla B2B toplantılarının organize edilmesi, MATTO ve Çorlu TSO girişimleriyle online olarak Türkiye Makedonya İş Forumu’nun düzenlenmesi, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un işadamları heyeti ile Makedonya ziyaretinin düşünüldüğü ve bu ziyaret kapsamında iş forumu organize edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10