Otopark yönetmeliği yürürlüğe giriyor

Çerkezköy kent merkezindeki otopark sorununa da uzun vadede çözüm olması beklenen yeni otopark yönetmeliği 31 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek. Yönetmeliğe göre, 80 metrekareden az olan 2 daire için 1 ot

Çerkezköy 21.02.2021 10:55:00 0
Otopark yönetmeliği yürürlüğe giriyor

İlk olarak gündeme geldikten sonra üç kez ertelenen ve 31 Mart itibarıyla uygulamaya geçecek olan yeni otopark yönetmeliği ile büyükşehirlerdeki 80 metrekarenin altında yerler için her 2 daireye 1 otopark zorunlu hale getirildi. İllere göre uygulamada farklılıklara gidilmesinin mümkün olabileceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, İstanbul ve İzmir gibi yerlerdeki küçük parseller için ayrı bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

 

HER 2 DAİREYE 1 OTOPARK

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, katıldığı TBMM Deprem Komisyonu toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Milletvekillerinin daha önce 3 kez ertelenen ve 31 Mart'ta uygulamaya geçecek otopark yönetmeliğine ilişkin sorularına cevap veren Oral, 80 metrekarenin altında yerlerde her daireye değil, her 2 daireye 1 otopark zorunluluğu getirilebileceğini aktararak, "Defaten parselinde karşılanamayan otoparklar için idaresine otopark bedeli yükümlülüğü bulunuyor. Bu bedelin yüzde 25'i ruhsat aşamasında kalan otopark tamamlanınca alınması gibi kolaylıklar getirilebilecek" şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10