Kavşaktaki çukurlara sürücülerden tepki

Yaklaşık bir haftadan beri devam eden yoğun kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken; asfalt, cadde ve sokakların da bozulmasına neden oluyor. Adeta köstebek yuvasına dönen yollar, yaya ve araÃ

Çerkezköy 23.02.2021 16:15:00 0
Kavşaktaki çukurlara sürücülerden tepki

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca geçtiğimiz aylarda Fevzipaşa Caddesi'nde sıcak asfalt kaplama çalışması gerçekleştirilirken, bir aydır devam eden yağışlar asfaltın çökmesine neden oldu. Araç sürücüleri, cadde ve sokaklarda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarının sık sık arızalandığını söylediler. Araçlara aşırı derecede zarar veren çukurlara girmemek için ani manevralar yapmak gerektiğine vurgu yapan sürücüler, “Böyle olunca da bazen kaza geçiriyoruz ya da kaza tehlikesi yaşıyoruz. Yetkililerden bu soruna derhal el atmalarını istiyoruz. Geçici bir süre için de olsa oluşan çukurlar, yama veya başka usullerle hemen kapatılmalıdır. Üzücü olaylara, maddi hasarlara meydan vermemek için yolların ıslah çalışmasına hemen başlanmalıdır” dediler.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Sürücüler, “Yapılan bu çalışmalar her nedense uzun ömürlü olmuyor. Bir yıl geçmeden, bir kış yaşanmasının ardından hemen hemen tüm cadde ve sokaklarda asfaltlar bozuluyor, çukurlar oluşuyor. Yapılan onca masraf boşa gidiyor. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Neden bir yağışın ardından tüm asfaltlarda bozulmalar oluyor, bunu izah etmeleri gerekiyor. Asfalt çalışmaları yapılırken, dökülen asfaltın kalitesi, dayanırlılık derecesi, yola uygunluğu denetlenmiyor mu? Yeteri kadar denetlenmediği, asfaltların bir kışı zor çıkardığından anlaşılıyor. Bunun önüne mutlaka geçilmeli, paralarımız boşuna harcanmamalıdır” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10