Masal Park'ın yapımına başlanıyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un yerel seçim öncesi projeleri arasında yer alan Masal Park'ın yapımına başlanıyor. Bir projeyi daha hayata geçirecek olmaktan mutlu olduklarını belirten Ba

Çorlu 24.02.2021 13:36:00 0
Masal Park

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde seçim kampanyasında dile getirdiği, “Çocuklarımızı masal kahramanları ile buluşturacak yepyeni bir tema park projesi hayata geçireceğiz. Çocuklarımızın hayallerini Masal Park ile gerçekleştireceğiz” sözü doğrultusunda, Önerler Mahallesi'nde yaklaşık 21 dönümlük alana inşa edilmesi planlanan Masal Park ile ilgili çalışmaları başlattı.

 

167 TANE MASAL KAHRAMANI YER ALACAK

 

Çorlu Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilecek olan parkın içinde yürüyüş parkurları ve bol bol yeşil alan bulunacak. Masal Parkın içerisinde 21 farklı konsept ve 167 tane masal kahramanı yer alacak. Ayrıca parkın içerisinde bir de çocuklara masal okuyacak ağaç olacak. Çorlulu vatandaşların yanı sıra turistik amaçlı kenti ziyaret edenlerin de ilgisini çekeceği düşünülen Masal Park’ın içerisinde Nasrettin Hoca’dan Keloğlan’a, Pamuk Prenses’ten Külkedisi’ne kadar pek çok karakter yer alacak. 

 

 

"BÖLGEDEKİ İLK VE TEK TEMA PARK"

 

Konsept ve kurgu bakımından bölgedeki ilk ve tek tema park olacağını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımıza kendilerini masal kahramanlarının rengârenk dünyasında hissettirecek olan Masal Park, yerli ve yabancı birçok masal kahramanı ile çizgi film karakterini bünyesinde barındıracak. Böylelikle parkımızı ziyaret eden çocuklarımızın hayalleri Masal Park ile hayat bulacak; yaratıcılıkları beslenecek, hayal dünyaları gelişecek" diye konuştu.

 

"YETİŞKİNLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKECEK"

 

Yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de severek ziyaret edeceği Masal Park ile ilgili çalışmalara başlamaktan ve bunu paylaşmaktan gurur duyduğunu kaydeden Başkan Sarıkurt, "Seçim zamanı verdiğimiz sözleri, yapılması planlanan projeleri ekiplerimizle birlikte bir bir hayata geçiriyoruz. Bu güzel projeye emek veren Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün çalışmalarına başladığımız Masal Parkımızın açılışını da umuyorum ki pandemi dönemini geride bırakarak çocuklarımızla birlikte gerçekleştireceğiz” ifadelerini kaydetti.

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10