Kazaya böyle davetiye çıkarıyorlar

Çerkezköy'de sık sık kazaların meydana geldiği hemzemin geçitte, bariyer kapalıyken aradaki boşluktan geçen sürücülerin sorumsuzluğu onlarca kişinin hayatını tehlikeye atıyor. Daha iki gün önce

Çerkezköy 25.02.2021 11:30:00 0
Kazaya böyle davetiye çıkarıyorlar

Hemzemin geçitteki görüntüleri izleyenler, buradaki kazaların neden ve nasıl gerçekleştiğinin rahatlıkla anlaşılabildiğini belirterek, "Kaza geliyorum demez' diye bir söz var, ancak burada adeta kaza geliyorum diyor. Kırmızı ışık yanarken ve bariyerler kapalıyken, aradaki boşluktan minibüsler ve otomobiller geçiyor. Bu bariyerlerin kapatılmasının nedeni, bir trenin yaklaşıyor olmasıdır. Yani bir trenin oraya gelmesi an meselesi. Ayrıca tren yolundaki görüş mesafesi de çok kısa olduğu için bariyer kapalıyken geçen sürücü, raylar üzerinden gelen trenden kaçabilecek kadar zamana da sahip değil. Bu yüzden sık sık kazalar meydana geliyor ve insanlar ölüyor" diyorlar.

 

 

SORUMSUZLUĞUN BÖYLESİ!

 

Hemzemin geçitte kaydettiğimiz görüntüler, bazı sürücülerin kurallara riayet ederek dakikalarca beklediğini, ancak bazı sürücülerin ise bekleyen araçların yanından sıyrılarak, bariyerleri aşıp yoluna devam ettiğini gösteriyor. Bariyer kapalıyken, bazı servis araçlarının kuralları hiçe sayarak ve onlarca kişinin hayatını tehlikeye atarak aradaki boşluktan geçmesi yürekleri ağza getiriyor.

 

 

İKİ GÜN ÖNCE KAZA OLMUŞTU

 

Sık sık kazaların meydana geldiği hemzemin geçitte, son kaza daha iki gün önce yaşandı. Bir servis minibüsü, kuralları ihlal ederek bariyerlerin arasından geçtiği sırada Çerkezköy Garı'dan gelen trenin çarpması sonucu hurdaya döndü. Bir kişinin yaralandığı kaza güvenlik kameralarına da yansıdı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10