Vakalar arttı, önlemler üst seviyede!

Trakya'da koronavirüs vaka sayılarında son bir haftada artış yaşanması üzerine Tekirdağ'da tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 100 bin nüfus

Tekirdağ 25.02.2021 17:11:00 0
Vakalar arttı, önlemler üst seviyede!

Tekirdağ’da filyasyon ekipleri sahada çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlara da sık sık alınan tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulunuluyor. Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Bayram Zengin, ülke genelinde olduğu gibi, Tekirdağ’da da vaka sayılarının yavaş yavaş artmaya başladığını söyledi. Zengin, “Genel itibariyle çok yüksek olmamakla birlikte turuncu bölgedeyiz. Tekirdağlı vatandaşlarımıza da vaka sayılarının daha fazla artmaması için rehavete kapılmamaları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, bunların yanı sıra bizim için çok çok önemli olan misafirliklerden, aile ziyaretlerinden, dost meclislerinden uzak durmalarını öneriyoruz” dedi. Tekirdağ il genelinde bugüne kadar 320 binin üzerinde PCR testi yaptıklarını belirten Zengin, “Nüfusumuz yaklaşık 1 milyonun üzerinde ve 100 bini aşılanmış durumda. Testlerimize de ilimizde bulunan Nakım Kemal Üniversitesi Hastanesi’nin yanı sıra Çorlu Devlet Hastanesi, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde oluşan 3 ana arterde bulunan test merkezlerimizde yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

"BİRİNCİ DOZ AŞIDA YÜZDE 70’E ULAŞTIK"

 

Filyasyon ekiplerinin sabahın erken saatlerinden itibaren vakalar ekranlarına düşer düşmez sahadaki çalışmalarına başladığını ifade eden Dr. Zengin, “Bizim şu anda aktif olarak görev yapan 256 kişilik ekibimiz sahada çalışıyor. Vaka sayıları arttıkça ekip sayımızı da artırıyoruz. Vaka sayılarımız düştüğü zaman da ekip sayılarımızı düşürüyoruz. Aşı olarak da şu anda Tekirdağ'da an itibariyle 100 bini aştık. Bu aşılarımız malumunuz üzere birinci ve ikinci doz aşılardan oluşuyor. Birinci doz aşılamada hedeflediğimiz rakamların yüzde 70’ine ulaştık, ikinci doz aşılamada da yüzde 20 seviyelerini bulmuş durumdayız” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10