Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu

Çerkezköy'de vergi dairelerinin hafta sonu açık olacağı açıklamasının ardından vergi borçlarını ödemek isteyenler ve yapılandırma işlemini son güne bırakanlar vergi dairelerinde yoğunl

Çerkezköy 28.02.2021 15:55:00 0
Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan Çerkezköylüler, vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

 

HAFTA SONU AÇIK KALDI

 

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçları yapılandırılan mükelleflerden taksitli ödemeyi tercih edenler, ilk taksitlerini en geç bugün ödeyecek. Son gün yoğunluğun önlenmesi amacıyla vergi daireleri cumartesi ve pazar günü açık kaldı.

 

KISITLAMALARDAN MUAF TUTULDULAR

 

Gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılmasının ilk ödemesi için son güne girildi. Borcu yapılandırılan vatandaşların ilk taksit veya peşin ödemesini yarın gün içerisinde yapması gerekiyor. Çerkezköy’de genelge kapsamında vergi borçlarını ödemek, yapılandırmak isteyen vatandaşlar; borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10