Çerkezköy'de 508 denetim elemanı görev alacak

Tüm Türkiye'de dün gerçekleştirilen geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri öncesinde, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Polisevi toplantı salonunda, kontrollü normalleşme dön

Çerkezköy 4.03.2021 15:52:00 0
Çerkezköy

Toplantıda yeni dönemde yapılacak denetimler üzerinde duruldu. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçede toplam 508 denetim elemanının 7/24 bu görevi yerine getireceğini belirterek, "Her kurumun üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini istiyorum" diye konuştu.

 

YURT GENELİNDE 260 BİN PERSONEL GÖREV ALACAK

 

Bu arada ilki dün akşam gerçekleştirilen denetimler kapsamında, 260 bin personelle 81 ilde maske, mesafe ve hijyen kurallarına bakılacak. Çerkezköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacak. Denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek vermesi sağlanacak. Bu denetimlerde teknolojik imkanlardan üst düzeyde istifade etmek suretiyle denetimlerin etkinliği ve kapasitesi artırılacak. Kaymakamlarca, her bir ilçe müdürünün (milli eğitim müdürü, tarım ve orman müdürü, gençlik ve spor müdürü, malmüdürü vb.) başkanlığında kolluk ve diğer kamu personelinden oluşan genel denetim ekipleri teşekkül ettirilecek. Bu ekiplerin Kaymakamlar ve ilçe müdürlerinin başkanlığında düzenli olarak her gün sahada denetim yapması sağlanacak. Ekipler sorumluluk sahasındaki iş yerlerini haftalık denetleyecek" denildi.

 

YENİ DENETİM EKİPLERİ DAHİL EDİLECEK

 

İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde bulunan İş Yeri Denetim Ekipleri ve Mahalle Denetim Ekiplerine belediye, meslek odaları, iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip kamu personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetmenlerinden oluşturulan yeni denetim ekiplerinin dahil edileceği ve dinamik denetim modeli uygulanacağı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Her bir belediyede bulunan zabıta personelinden (her bir ekip asgari üç zabıta personelinden) oluşacak şekilde yeteri kadar denetim ekibi oluşturularak Belediye Denetim Ekibi olarak İSDEM bünyesine dahil edilecek. Gıda üretim ve satış yerleri için ekipler oluşturulacak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilçe teşkilatlarında görev yapan gıda denetmenlerinden ekipler oluşturarak, bu ekipler aracılığıyla ilçedeki gıda üretim ve satış yerleri salgınla mücadele tedbirlerine uyum yönünden denetlenecek, tespit edilen hususlara ilişkin mevzuatında öngörülen yaptırımlar uygulanacak ve salgınla mücadele tedbirlerine aykırı uygulamaların tespiti halinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince yaptırım uygulanması için mülki idare amirine bildirimde bulunulacak.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLECEK

 

Dinamik denetim faaliyetlerinde kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralardan elde edilen görüntü kayıtlarından azami şekilde istifade edilecek, kamera kayıtları incelenerek tedbirlere aykırı uygulamaların görüntülerden belirlenmesi durumunda da yaptırım uygulanabilecek. Dinamik denetim faaliyetlerine vatandaşlarımızın etkin katımının sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki ihbar hattının bilinirliği noktasında gerekli farkındalık çalışmalarına ağırlık verilecek ve vatandaşların ihbarları üzerine yapılan denetim sayılarının toplam denetimler içindeki payının artırılması sağlanacak. Kurallar anonslar ve duyurularla sık sık vatandaşlara duyurulacak."

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10