20 bin litre dezenfektan kullanıldı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pandemi döneminde de çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, ekiplerin 2020 yÄ

Çorlu 5.03.2021 17:56:00 0
20 bin litre dezenfektan kullanıldı

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, "Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı camiler, kamu binaları, cadde, sokak, meydanlar, duraklar, parklar ve çöp konteynerleri ile çevrelerini dezenfekte ederek yıkama çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalarını gece gündüz sürdüren ekiplerimiz gelen talepler doğrultusunda hastalık tespit edilen binaların çevrelerinde de dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirirken, plan ve program dâhilinde hizmetlerini sürdürüyor" dedi.

 

 

20 BİN LİTRE DEZENFEKTAN KULLANILDI

 

Çorlu Belediyesi'nin ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen, üniversite laboratuarlarında geliştirilen dezenfektan çeşmesi projesiyle ilk etapta 20 bin litre yer ve yüzey dezenfektanını halkın kullanımına sunduklarını kaydeden Çetin, şöyle devam etti: "12 ayrı mahallede muhtarlık binalarına konuşlandırılan dezenfektan çeşmelerinde, 2021 yılı içinde kullanılmak üzere 120 bin litre dezenfeksiyon ürünü Namık Kemal Üniversitesi tarafından üretilerek kullanıma hazırlandı. Pandeminin sona erdiği güne kadar çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz. Bu süreç içerisinde aylardır işletmeleri kapalı olan ve normalleşme süreciyle birlikte yeninden açan esnaflarımız da iş yerlerinin temizliği için dezenfektan çeşmelerimizden faydalanabilir."

 

DEZENFEKTAN KULLANIMI İÇİN UYARI

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli olarak kontrolü sağlanan dezenfektan çeşmeleri konusunda hatırlatmada bulunan Başkan Yardımcısı Güner Çetin, dezenfektan çeşmelerinde kullanıma sunulan ürünün sadece yer ve yüzey dezenfeksiyonu için kullanıldığını belirterek, dezenfektanların farklı alanlarda kullanılmaması gerektiğini söyledi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10