Ertem: Lince tabi tutmayalım

Geçtiğimiz günlerde bir dernekte vatandaş ile girdiği diyalog nedeniyle tepki çeken ve hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile il

Çerkezköy 31.03.2021 17:33:00 0
Ertem: Lince tabi tutmayalım

Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kaymakam Abban’ın bu şekilde görüntü vermesinin kendilerini üzdüğünü belirtirken, “Her insanın boş bulunduğu, istem dışı sözler sarf ettiği, kötü bir görüntü verdiği durumlar olabilir. Hepimizin başına gelebilecek böylesi bir uygunsuz davranış nedeniyle empati yapalım ve kaymakamımızı lince tabi tutmayalım” dedi.

 

ÖZÜR DİLEYEREK GÖNLÜNÜ ALMALIDIR

 

Daha çok beyefendiliği, yumuşak üslubu, centilmenliği ile tanıdıkları Kaymakam Abban’ın bu şekilde bir görüntü vermesinin kendilerini üzdüğünü belirten Ertem, “Bu davranış doğru değildir. Şeyh Edebali’nin Osman’a vasiyetindeki “öfke bize uysallık sana, güceniklik bize gönül almak sana, suçlama bize katlanma sana, acizlik bize, yanılgı bize, hoş görmek sana” sözleri her idareci için ilham ışığı olmalıdır ve kaymakamımız için de; bu güne kadar yaptığı görevinde verdiği görüntüye baktığımızda gördüğümüz budur. Her insanın boş bulunduğu, istem dışı sözler sarfettiği, kötü bir görüntü verdiği durumlar olabilir. Hepimizin başına gelebilecek böylesi bir uygunsuz davranış nedeniyle empati yapalım ve kaymakamımızı lince tabi tutmayalım. Tabii ki hakarete maruz kalan vatandaşımız da, her kim olursa olsun en iyi muameleyi hak eden, saygı gösterilmesi gereken, varsa bir müeyyide usulünce ve güler yüzle uygulanması gereken birinci sınıf bir vatandaştır. Kaymakamımıza düşen görev; o vatandaşı makamına aldırarak kendisine küçük bir hediye vermesi ve kameralar önünde özür dileyerek gönlünü almasıdır. Az çok tanıdığımız kaymakamımızın bu erdemi göstereceğine inanıyorum. Böylelikle sosyal medyada bir tarafta fütursuzca saldıran, diğer tarafta gereksizce savunanların savaşı da bitmiş olur” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10