Daire sahibi olmak isterken dert sahibi oldular

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde İstanbul Palmiye Grup'un müteahhitliğini yaptığı binada daire alan vatandaşlar aradan yaklaşık 12 yıl geçmesine rağmen evlerine geçemedi. Tüm borÃ?

Çerkezköy 31.03.2021 17:52:00 0
Daire sahibi olmak isterken dert sahibi oldular

Yaklaşık 12 yıl önce Türkiye’nin çeşitli yerlerinde Çerkezköy’ün Kızılpınar mahallesinde topraktan daire alan ve aldıkların evin tüm parasını ödeyen vatandaşlar, aradan yıllar geçmesine rağmen evlerine giremedi. Yaklaşık 650 dairesi bulunan ‘İstanbul City’den daire ya da dükkan alan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirip, devlet büyüklerinden destek istedi.   

 

 

“MÜTEAHHİTLER SOKAKTA GEZİYOR, BİZLER MAĞDUR DURUMDAYIZ”

 

2011 yılında siteden daire alan Ozan Akdoğan, “2011 yılında 2 yıl sonra teslim şartıyla daire aldım. 7 yılda bütün borcumu bitirdim, tapuyu alamadım. Bizden habersiz kredi çekildiğini öğrendik. 2 yıl önce bankada bizi evden çıkarttı. Başka ev verdiler, o da ipotekliymiş. Verilen eve de 15 gün önce icradan geldiler, oradan da çıkarttılar. Biz burada bu insanlara güvenmekle hatalıyız. Bunun cezasını çekiyoruz. Devletimizden tek istediğimiz burada bize bu mağduriyeti yaşatanlar insanların yanına bu kar kalmasın.” dedi.

 

 

 “YILLAR ÖNCE VERDİĞİM EMEKLER BOŞA GİDİYOR”

 

Kendilerini mağdur edenlerin cezalarını çekmesi gerektiğini ifade eden Havva Uzun, “2010 yılında ben daha 10 yaşındayken bu daireleri ailemle birlikte aldık. Zamanında benim okul ihtiyaçlarımda da keserek, emek vererek bu daireleri aldık. Yıllar önce verdiğim emekler boşa gidiyor. Oturmayı da parasını da geçtik. Bizi mağdur edenler cezasını çeksin tek istediğimi bu.” dedi.“Firmaya borcum yok ama elimde malım da yok” diyen İsmail Akıllı,“2011 yılında burayı aldım. Borcumu bitirdim, 98 bin TL ödedim. Benim elime borcu yoktur yazıları verildi. Tapu masraflarının müteahhit firma tarafından verileceği söylendi. Benden sonra iki kişiye senetle, sonrasında da bir kişiye tapuyla bu daireyi sattılar. Yıl 2021, elimde hiçbir şey yok. Firmaya borcum yok ama elimde malım da yok.” diye konuştu.

 

“BU ŞAHISLAR HAPİSE ATILMALI”

 

Daireyi alan ağabeyinin şu anda bunalımda olduğunu belirten Yüşa Küçükyılmaz, “Mağdur olan abim, şu anda kendisi bunalımda. Yargıyı da kandırdılar. Kırmızı ışıkta geçmek suç bunların yaptıkları değil. Tapu parası da verdik. Devlet bu işi çözsün. Bu şahıslar hapse atılmalı. Biz mağduruz onlar sokaklarda geziyor” dedi.

 

 

“EŞİMİN BİLEZİKLERİNİ SATIP PEŞİNAT VERDİM”

 

Devlet büyüklerinin buradaki mağduriyeti çözmesini istediğini ifade eden Hakan Pamuk, “2010 yılında 115 bin TL’ye daire satın aldım. Eşimiz bileziklerini satıp parayı peşinat verdim, zamanla borcu bitirerek daireyi aldım. Tapuyu almaya gittiğimde üzerinde icralar olduğunu gördük. Bankaya benim dairemi ipoteklemişler. İstanbul’da büyük bir AVM’de büroları vardı. Bizi orada kandırdılar. Burayı lüks daire diye sattılar. 657 kişinin dairesi teslim edilmemiş. Burada herkes mağdur. Çerkezköy Belediye Başkanı, savcılık, bakanlık, Cumhurbaşkanlığı buraya el koysun buradaki mağduriyeti çözmeye çalışsınlar.” şeklinde konuştu.Evinin banka tarafından satılmak üzere olduğunu ifade eden bir diğer mağdur Ahmet Karaçimen, “2009’da evi aldım. 2013’te taşındım şu anda evim banka tarafından satılmak üzere, gidecek yerimiz de yok.” dedi.Müteahhitlerin bir daire 3 vurgun yaptığını söyleyen Abdullah Kaymaz, “Daireler üzerine kredi çekilmiş. Nitelikli bir dolandırıcılık var. Bir daire ile 3 vurgun yapmışlar. Parayı ödeyen kişi tapu sahibi değil, başkalarına satılmış.” şeklinde konuştu.

 

 

“DAİREM VAR, TAPUM YOK”

 

Sevine sevine daireyi aldıklarını belirten Abdulbasit Yazıcı, “Dairem var, tapum yok. Oturulacak hale de getirdim daireyi ama şu an içeri bile giremiyoruz. Sevine sevine, heyecanla aldık bu daireyi. Borcumuzu ödedik ama maalesef dolandırıldık.” dedi. O dönemde vekaleten müteahhit firmanın yetkilisi olarak çalışan Halil Oral,“Şirkette 4 yıl çalıştım. Buradaki herkesin tapusunu ben verdim vekaleten.‘İpotekleri kaldıracağız. Sen attır imzaları’ dediler. Bu insanlar haklı. Ben de mağdurum, benim de dairem var burada.” ifadelerini kullandı.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

 

Kızılpınar’da mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar, daha sonra Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10