Öztrak: Amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli eleştirilebilir

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sonrası konuşan CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili  Faik Öztrak,

Tekirdağ 6.04.2021 17:11:00 0
Öztrak: Amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli eleştirilebilir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine dair basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısıyla MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı. Yıllık yüzde 16’nın üzerine çıkan enflasyonla Türkiye’nin dünyada enflasyonu en yüksek 14. Ülke olduğunu kaydeden Öztrak, “Aynı ligde bulunduğumuz ülkeler Nijerya, Etiyopya, Haiti. Erdoğan Şahsım Hükümetinin yarattığı tablo işte bu” dedi. Öztrak, çekirdek enflasyon ve tüketici enflasyonu göstergeleri ile son dönemde TL’deki değer kaybı hesaba katıldığında önümüzdeki günlerde zam yağmurunun daha da şiddetleneceği değerlendirmesinde bulundu. Gerçek enflasyonu gizleyerek emekliye hak ettiği aylığı, memura ve işçiye hak ettiği ücreti vermemenin de zulüm olduğunu söyleyen Öztrak, memura verilen yüzde 3’lük zammın enflasyon karşısında şimdiden eriyip gittiğini ifade etti. Bundan 2 yıl önce emeklilere  verilen bin TL’lik bayram ikramiyesinin o günden beri arttırılmadığına dikkat çeken Öztrak, “Bayram ikramiyelerinin en az bin 500 lira olması gerekli. Ahdımız olsun, iktidara geldiğimizde hak ettiğiniz bayram ikramiyelerini yine tastamam biz size vereceğiz” diye konuştu.   

 

"DARBE MAĞDURUYUM OYUNUNUN PERDESİNİ AÇTI"

 

Basın toplantısında hafta sonu gündeme gelen emekli amirallerin açıklamasını da değerlendiren Öztrak, “ Açlığı, yoksulluğu, işsizliği, intiharları yani ülkedeki zulmün üstünü, darbe iddialarıyla örtme senaryosu uygulamaya kondu. Erdoğan Şahsım Hükümeti, yeni bir “darbe mağduruyum” oyununun perdesini açtı. Biz bu kabak tadı veren tiyatroyu çok izledik. Milletimiz de, Erdoğan’ın şahsım hükümetinin, sahte gündemler ve algı operasyonlarıyla, milletin gündemini çalmasından artık bıktı, gına geldi. Erdoğan Şahsım Hükümeti, Ayasofya baş imamı şeriat istediğinde, faize ve İstanbul Sözleşmesine karşı çıktığında, buna ses çıkarmıyor. Seçim kazanmak için bölücü terör örgütü elebaşının mektubunu televizyonlarda okuttuğunda, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarttığında, bunlara ‘İfade özgürlüğü’ diyor. Ama içlerinde aylardır ağızlarından düşürmedikleri ‘Mavi Vatan’ın müellifi olan, yine 15 Temmuz’da FETÖ örgütüyle göğüs göğse çarpışmış olan emekli amirallerin bulunduğu bir grubun yaptığı bir açıklama ‘Darbe yapmak için bir araya gelmek’ olarak yorumlanıyor. Anlaşılan bu ülkede ifade özgürlüğü, sadece saray, sarayın yandaşları ve sarayın değirmenine su taşıyanlar için var” dedi.

 

 "BU METİNDEN DARBE ÇIKARMAK HÜNER İSTER"

 

Öztrak, “ Erdoğan Şahsım Hükümeti, hafta sonu, birkaç tane emekli amiralin yaptığı açıklamadan sonra, darbe ve vesayet tamtamlarını çalmaya başladı. Açıklamanın üzerinde çılgınca tepiniyor. Şablon bir retorik, kalemşörleri aracılığıyla basın yayın organlarında okunuyor, konuşuluyor. Kamu kurumlarının internet sitelerine konuyor. Tüm bu organize işler, işsizlikten, yoksulluktan, salgından bunalmış milletin, gerçek gündemini karartmak için yapılıyor. Emekli Amirallerin yaptığı paylaşımın yöntem ve şekli, elbette eleştirilebilir. Ama bu metinden darbe çıkarmak doğrusu farklı bir hüner ister” diye konuştu

 

"EMEKLİ AMİRALLERDEN DEĞİL, SARIKLI AMİRALLERDEN KORKUN"

 

Öztrak, “Ama 15 Temmuz’u daha unutmadık… Hain darbe girişimi herkesin hafızalarında taze… “Türkiye’de ‘darbe olmasın’ istiyorsanız, Emekli Amirallerden değil, Sarıklı Amirallerden korkacaksınız, çekineceksiniz. Bu ülke emekli olan, fikrini ve tecrübesini, ülkenin siyasetçileriyle paylaşmak isteyen amirallerden çekmedi. Bu ülke ne çektiyse, Sarayın Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpaslarla soktuğu, mensubiyeti başka yerlere ait olan generallerden çekti. Ve bugün bir tarikat gitti, onun yerine diğerleri geldi. Şimdi Sayın Erdoğan’a soruyoruz; sizin aklınızın başınıza gelmesi için, bu ülkenin başına daha hangi felaketlerin gelmesi gerekiyor?Tek adam vesayet rejiminin, düğmesine basıldıktan sonra gördük ki, millet iradesine darbe sadece asker postalıyla yapılmaz. Millet iradesi mokasenle de ayaklar altına alınır. Millet iradesine darbe, 2015’de 7 Haziran Seçim sonuçlarını tanımayarak, ardından milletin güvenlik endişelerini kaşıyıp, seçimleri tekrarlatarak da olur. Millet iradesine darbe, bir önceki seçimde, halkın yüzde 49,5'inin oyunu almış bir Başbakanı, ince bir saray darbesiyle istifaya zorlayarak da olur. Millet iradesine darbe, Tek Adam Vesayet Rejimine geçebilmek için, sarıklı darbecilerin bombaladığı Gazi Meclisi, 20 Temmuz’da OHAL ilan edip, devre dışı bırakarak da olur. Millet iradesine darbe; OHAL koşullarında Referandum yapıp, bir de üstüne mühürsüz oyları seçim devam ederken geçerli sayarak da olur. Millet iradesine darbe; 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinde kaybettiği seçimi, mızıkçılık yaparak, yandaşı hâkimler eliyle tekrarlatmakla da olur. Millet iradesine darbe, Meclis’ten oy birliğiyle geçen bir uluslararası sözleşmeden ülkeyi tek bir imzayla çıkararak da olur. Millet iradesine darbe; TBMM’de reddedilen bir yasa teklifini, Meclis’in Kayyum Başkanına İç Tüzüğü çiğneterek, yeniden Genel Kurul’a getirterek de olur. Millet iradesine yapılan bu darbelerin hiç biri, asker postalıyla yapılmamıştır. Bu darbelerin hepsi, Erdoğan’ın ayağındaki mokasenle yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

 

 "TAVRIMIZ NET: DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbelere her zaman tavırlarının net olduğunu kaydeden Öztrak, “ Bunu tarih ve millet huzurunda bir kez daha buradan ilan ediyoruz: Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız. Mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Milletimizin hakkının, hukukunun her zaman yanında olacağız. Milli iradenin daima savunucusu olacağız. Hegel’in şu sözlerini paylaşarak, bir bardak suda darbe fırtınası koparanları uyarmak istiyoruz. 'Bütün tarihsel büyük olaylar ve kişiler, hemen hemen iki kez yinelenir. İlki trajedi olur, ikincisi ise komedi...' Milletimiz, emekli amirallerin açıklamasından, darbe çıkarma tezgâhının bir trajedi değil, komedi olduğunun elbette farkındadır. Milletimiz, Erdoğan Şahsım Hükümetinin darbe simsarlığından artık bıkmıştır. Yaşanan komedi, sadece Şahsım Hükümetinin çaresizliğinin koltuğunu korumak için, yaptığı şımarıklıkların bir başka tezahürü değildir. Bu aynı zamanda, Meclis’in Kayyum Başkanının önce ifşa ettiği, bizim şiddetle karşı çıktığımız Montrö tartışmasında, “Montrö Sözleşmesi’nden çıkılmasın” diyenlere bir gözdağıdır. Kanal İstanbul üzerinden okyanus ötesine göz kırpmaktır. Bu oyuncular koltukları için bu ülkenin bekasını ve toprak bütünlüğünü tartışmaya açmak isteyebilir. Ama milletimiz buna izin vermeyecektir. Milletimiz herkesi yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla görüyor. Herkesin notunu veriyor. Milletimiz sandığın daha fazla gecikmeden, önüne gelmesini istiyor. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapacak. Bu kibirli kadroları, kendini beğenmiş kadroları evlerine gönderecek” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10