Yanıkağıl'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum'un da katılımı ile Yanıkağıl Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek imar sorunu ile ilgili gÃ

Kapaklı 7.04.2021 14:44:00 0
Yanıkağıl

Yanıkağıl Mahallesi’nde düzenlenen toplantı temizlik, maske ve mesafe kuralları dikkate alınarak gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yanıkağıl Mahallesi’nin imar sorununu çözmek için bir araya geldiklerini söyledi.

 

“AZ SIKINTI İLE ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ”

 

Başkan Çetin, konuşmasının devamında önceden yapılmış kadastro verilerinin revize edileceğini kaydetti. Çetin, “Yanıkağıl Mahallemizin yıllardır beklediği imar sorununu çözeceğiz. 4-5 ay gibi bir çalışma süresinin tamamlanmasının ardından İmar Müdürlüğümüzle sonraki süreci meclise götürerek çalışmaları tamamlayacağız.  Bu çalışma esnasında bazı mevcut yerlerle ilgili mülkiyet sorunu yaşanabilir. Bunun teknik konularını müdürlerimiz size anlatacaktır. 60 yıl önce yapılmış kadastro verileriyle bugüne revize edilmesi gibi bir süreç yaşayacağız. Mümkün mertebe az sıkıntıyla bu çalışmaları bitireceğiz. Karaağaç Mahallesi’ne giden yol mesela kadastral yol değil, vatandaşın arsasından geçen bir yol var. Bu ve benzeri problemler imar öncesinde çözülmesi gereken sorunlardan. Bunları da hep beraber, ortak akılla bu sorunu çözeceğiz inşallah.” dedi.

 

“AMACIMIZ ORTAK AKILLA SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK”

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ortak akılla sorunları çözüme kavuşturmak istediğini söyleyerek, “İmarla beraber YanıkağılKapaklı’nın cazibe noktalarından olacak. İkitelli Sanayi Bölgesinin yaklaşık 8,5 Milyon metrekare alanı kamulaştırıp bacasız sanayileşme planlıyor. Gelecek yeni göç ve eski yapıları düşünerek, bir kentsel dönüşümü planlayarak yeni bir şehir yapalım dedik, Karaağaç Mahallemiz ile Yanıkağıl arasında bir bölgede olacak. Bununla beraber hızlı treninde bu güzergahta olması hasebiyle önemli bir nokta olacak. Amacımız sizlerin fikirlerini dinleyip bu sorunlarını çözüme kavuşturmak.” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Tekirdağ İl Kadastro Müdürü Namık Kemal Erzurum, vatandaşlara kadastro ve imar ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantı vatandaşlar ile Kadastro İl Müdürlüğü’nün soru cevaplarının ardından sona erdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10