Oğuz Güzel Spor Kulübü şampiyonadan iki madalya ile döndü

8-11 Nisan tarihleri arasında Antalya Daimi Hotel Kemer'de düzenlenen 6.Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupasına beş sporcu ile katılım sağlayan Oğuz Güzel Spor Kulübü, ilçemize bir güm?

Çerkezköy 13.04.2021 16:04:00 0
Oğuz Güzel Spor Kulübü şampiyonadan iki madalya ile döndü

İlçemizde, daha önceleri de, uzakdoğu sporlarında, başarılarıyla adından söz ettiren, aynı zamanda, taekwondo, kick boks, muay thai, işitme engelli taekwondo branşlarında, sporcu lisansı çıkarmaya, kuşak terfi sınavı yapmaya yetkili bir kulüp olan Oğuz Güzel Spor Kulübü Milli Antrenör Oğuz Güzel turnuva değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

SPORCULARIMIZIN KATILIMINI ENGELLEDİ

 

Turnuvaya hazırlanma aşamalarından bahseden Güzel,” Bu turnuvaya, yoğun antrenman programları eşliğinde, büyük bir motivasyon ile hazırlandık. Avrupa çapında düzenlenen, birinci olanlara milli sporcu vasfı verilecek olmasından dolayı, büyük önem arzeden bu turnuvaya en aşağı 10 tane sporcu ile katılmayı planlamıştık. Fakat, kişi başı katılım bedelinin ortalama 3 bin  TL civarında olması, bazı sporcularımızın katılımını engelledi. Bu durum bizi, son derece üzdü. Çünkü, ekonomik engelleri alabilseydik, derece alabilecek kapasitede başka sporcularımız da bulunmaktaydı. Şunu da önemle belirtmeliyim ki, kişi başı 3 bin TL’lik masraf, biz antrenörler için de geçerli, üstesinden gelinmesi gereken bir durumdu. Spor salonlarının ayakta durmaya zorlandığı böyle bir dönemde, büyük fedakarlıklar göstererek, bu turnuvaya katılım sağladık” dedi.

 

İKİ MADALYA İLE DÖNDÜK

 

 5 sporcu ile turnuvaya katılım sağladıklarını kaydeden Güzel,” Recep Emrin Eren Büyükler 71 kilogram Low kick, Kadir Alkan 57 kilogram Büyükler Lcw kick, Umutcan Gündoğan 69 kilogram Gençler poınt fightıng, Emirhan Van 57 kilogramda Gençler poınt fightıng, yine Umutcan Gündoğan Gençler Kıck Light 69 kilogram, Emirhan Van 57 kilogram ve Minel Akpınar 60 kilogram Gençler poınt fightıng kategorisinde mücadele etti. Tabii ki, gönlümüz isterdi ki, 5 sporcumuzun tamamı, Avrupa kürsüsünde yer alsın. Ama, yarıştığımız turnuva, Avrupa'nın üst düzey sporcularını barındırdığından, çok çekişmeli ve üst düzeyde müsabakalar gerçekleşti. Bütün sporcularım, elinden geleni yapmasına rağmen, yalnızca 2 sporcumla, Avrupa’da kürsüye çıkmayı başarabildik. Minel Akpınar kategorisinde Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanırken, Recep Emrin Eren ise 71 kilogramda Avrupa üçüncü olarak bronz madalya kazandı” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZA VE VELİLERE HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIKTIR

 

“Kulübünüzün  birden fazla branşta tescilinizin olması, kulüp çalışmalarınızda ne gibi zorluklar ortaya çıkarıyor?” sorusu üzerine konuşan Güzel, “Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak büyük bir onur ve gururla, hiçbir  zaman tabela kulübü olmadığımızı beyan ederim. Yani, tabelamızda ne yazarsa, o branşlarda sporcu yetiştirmeye tescilliyizdir. Sizin de değindiğiniz üzere, 4 adet branşta tescilli bir kulübüz, aynı zamanda, kuşak terfi sınavı yapma yetkimiz de bulunmakta. 2022 yılı içerisinde, daha başka branşlarda da ilave yapmayı hedefliyoruz. Bu durumun zorluklarına gelince, salonunuzda sürekli antrenman halinde bulunmak zorundasınız, Yıl içerisinde, 4 adet branştan da yarışmaya katılacak sporcularım mevcut olduğundan, özellikle müsabık sporcularla sürekli antrenman halinde olmalısınız. Örneğin, Temmuz ayında Gaziantep’te Kick Boks Türkiye Şampiyonası var, Eylül ayında Muay Thai, Temmuz ayında da Taekwondo şampiyonaları var. 1. Lig futbolcuları gibi, müsabakalardan müsabakaya gidiyorsunuz. Bu durumun da ileri derecede ekonomik zorlukları mevcut. İnanın, hep bizden gidiyor. Ama, sporcularımızın şampiyonluğunu gördükçe, ilçemizin sportif puanının artmasına katkıda bulundukça sahip olduğumuz manevi haz, bizi çok mutlu ediyor. İlçemizde, spor yapmak isteyen tüm çocuklar ve velilerine her zaman kapımız açıktır. Kulübümüze istedikleri zaman gelip, bilgi alabilirler” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10