Kızılpınar mahallesine Gençlik Merkezi yapılacak

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyaretinden birçok müjde ile döndüğünü kaydetti. Özcan, " Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Ka

Çerkezköy 18.04.2021 15:11:00 0
Kızılpınar mahallesine Gençlik Merkezi yapılacak

İnecik 1-2 barajlarının ihalesinin 25 Mart tarihinde yapıldığını, barajların yapımı için sözleşmenin ise DSİ Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında 13 Nisan’da imzalandığını kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, barajların yapımına ise en kısa zamanda başlanacağını kaydetti. Özcan, söz konusu gelişmenin Tekirdağ için oldukça önemli olduğunu, İnecik Barajları ile şehrin içme ve tarımsal sulama suyu ihtiyacının uzun vadeli olarak önemli oranda karşılanacağının altını çizdi. Özcan, İnecik Barajlarının yapımı için yaptıkları yoğun girişimlerin ve çalışmaların sonuç vermesinden ve barajların yapımına en kısa sürede başlanılacak olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. İl Başkanı, barajların yapımı için yaptıkları girişimlere olumlu yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve emeği geçen herkese bütün Tekirdağ adına teşekkür ettiğini belirtti.

 

 

ÇORLU VE ÇERKEZKÖY’E GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK

 

Mestan Özcan ayrıca, Ankara’da yaptıkları bir dizi görüşme kapsamında ilgili bakanlıklardan birçok müjde de aldıklarını söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu ile şehrimizde Bakanlığımızın çalışma alanına giren pek çok konu üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. Ayrıca Sayın Bakanımız bizlere Çorlu İlçemize ve Çerkezköy Kızılpınar Mahallemize bir gençlik merkezi yapılacağı müjdesini de verdi. Halihazırda Bakanlığımız tarafından görevlendirilen koordinatör çalışmalarına başladı. Şehrimize hayırlı olsun. Bununla birlikte, Şarköy mevkiinde de bir Gençlik Kampı yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz halihazırda bu konuyla ilgili de  fizibilite çalışmalarına başladı” dedi.

 

KINALI-TEKİRDAĞ ARASINA OTOBAN YAPILACAK

 

Özcan, Kınalı-Tekirdağ arasına bir otoban yapılacağını kaydederek, Ankara’da Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Strateji Geliştirme Dairesi ile de bir görüşmemiz oldu. İlimizde özellikle yaz aylarında trafik sorunu yaşıyorduk. Kınalı-Tekirdağ arası otoban çalışmalarında hamdolsun son asamaya gelindi. Çok yakında ihalesi yapılmış olacak ve nasipse 2023’e yetiştirmeye çalışacağız. Ayrıca Daire Başkanımıza Çanakkale 18 Mart Otobanından Şarköy İlçemize yakın bir çıkış verilmesini ve bu çıkıştan Şarköy’e kadar duble yol yapılması talebini de ilettik. Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10