Çetin: Fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediyesinin 2 yıllık performansını değerlendirdi. Belediye Başkanı Mustafa Çetin'i hizmet yapmamakla eleştiren Yusuf Çetin, "Å?

Kapaklı 25.04.2021 14:31:00 0
Çetin: Fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yaptığı ve yapamadığı icraatler nedeniyle iki yıldır sabırla beklediklerini kaydeden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “ Bizim bildiğimiz, Kapaklı Belediyesi Başkanı sayın Mustafa Çetin, Kapaklı halkına vermiş olduğu vaatlerin bu 2 yıl içerisinde ne kadarını gerçekleştirdiğini henüz kamuoyu ile paylaşmadı” dedi.

 

"İŞE KAÇ KİŞİ ALDI?"

 

Çetin, “ Sayın Mustafa Çetin 2019 yılında devralmış olduğu Kapaklı Belediyesi ile ilgili iki yılda hangi projeleri gerçekleştirmiştir? Seçim vaatlerinde vaat etmiş olduğu 45 projeden  hangisini gerçekleştirildiğini kamuoyuna paylaşmasını ve açıklamasını bekliyoruz. Görevi devraldığı günlerde belediye bünyesinde kurulmuş olduğu Kent A.Ş. isimli şirketin bu 2 yıl içerisinde karlılık durumu nedir? Belediyeye ne gibi katkıları vardır, bunların kamuoyu ile paylaşılmasını kendisinden bekliyoruz. Belediye bünyesinde önceki dönemlerde ihtiyaçtan fazla personel ve işçi olduğundan şikâyetleri vardı. Belediye başkanlığına geldiğinden bu güne belediye bünyesine veya iştiraklerine kaç kişi alındı?” dedi.

 

"ELEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

 

İYİ Parti olarak Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e bugüne kadar herhangi bir olumsuz eleştiri yapmadıklarını kaydeden Çetin, “ Ancak Kapaklı halkının bizlere verdiği muhalefet görevi olarak, bundan sonra her bir oyun hesabını sormak adına, belediyecilik anlamında Sayın Mustafa Çetin’in neler yaptığını sormamız gerektiğinin zamanı gelmiştir. Bir belediye başkanının yapması gerekenler; vatandaşın kullanabileceği sosyal alanları arttırmak, kentin daha yaşanabilir hale getirilmek, ulaşılabilir olmak ve vatandaşın dilek ve isteklerini yerine getirebilmek için çaba sarf etmektir. Bu dönem zarfında yapılan tek icraatın Pınar Bulvarında yapılan üstyapı ve ışıklandırma çalışmalarıdır. Bunun dışında tamamlanmış ve hizmete sunulmuş herhangi bir icraat olmadığı ortada durmaktadır. Şova yönelik rutin yapılması gereken çalışmalar ile fotoğraf vermekten başka bir icraat göremiyoruz. Ayrıca burada yapılan peyzaj çalışmalarında normalden çok daha yüksek meblağlar ile alımlar yapıldığı, doğal ortamın betonlaştırılarak Sünni hale getirildiği vatandaş tarafından da bizlere iletilen konulardır. İkizgöller projesinin ihale edildiğini biliyoruz. Fakat bu projenin kapaklı halkına sosyal anlamda ne kadar hizmet edecek veya sadece turizm amaçlı mı kullanılacak? Yerel halk buralardan nasıl faydalanacak?” dedi.

 

"NE KADAR DOĞRU BİR YÖNTEM?"


Çetin’in bugüne kadar vaat etmiş olduğu hizmetlerin hiçbirini yerine getirmediğine şahit olduklarını kaydeden Çetin, “Ancak devletin yapmış olduğu yatırımları kendi yatırımlarıymış gibi anlatmaya çalışmakta ve kendilerine mal etmektedir. Bunlara ilaveten sayın Mustafa Çetin seçim çalışmaları sırasında kazandıkları takdirde devlet yatırımlarının çok kısa süre içerisinde Kapaklı'ya kazandırılacağı sözleri vermişlerdi ancak bugüne kadar devlet yatırımlarının Kapaklı'ya geldiğini gören olmamıştır. Yıldızkent kavşağı devlet hastanesi ve diğer devlet kurumlarının Kapaklı'ya kazandırılması konusunda ne aşamada veya bu yatırımlar ne zaman Kapaklı'ya kazandırılacak? Bu konuda da kendilerinden bir açıklama bekliyoruz. Başkan Mustafa Çetin, Adem Sekmen ve Veysel Güven’in görevden alınmaları konusunda çeşitli iddialar ortada dolaşmakta. Bir belediye başkanı olarak görev değişikliği yapmak en doğal hakkınız olmasına rağmen Milletvekilleri ve İl başkanı istemiyor diye görevden almak ne kadar doğru bir yöntem?” diye konuştu

 

Haber/Faik Onur KAYA

.


0282 726 91 91
0282 747 65 10