Çorlu'da 'Çevre Koruma Haftası' etkinliklerle kutlandı

Çorlu Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası'nı düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorluâ?

Çorlu 10.06.2021 17:18:00 0
Çorlu

5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’nı kutlamak ve günün önemine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler vatandaşların beğenisini topladı. Belediye binası önünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TESKİ açılan stantlarda vatandaşlara bilgilendirmede bulundu. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından etkinliğe katılanlara saksıda begonya çiçeği dağıtıldı.

 

KORUMA ALTINA ALMALIYIZ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “ Doğamızı korumak ve çocuklarımıza, gelecek nesillerimize daha temiz, daha yeşil bir gelecek bırakmak insanlık adına en önemli görevimiz olmalıdır. Üzerinde yaşayabileceğimiz, bize böylesine nimetler sunan başka bir gezegen daha yok. Sanayi kenti olarak ön plana çıkan Çorlu’muzda çevre sorunlarına herkesten daha fazla eğilmemiz gerekir.  Sanayi atıklarının kirlettiği derelerimiz, nehirlerimiz, havamız, ormanlarımız, meralarımız için hep tetikte olmalıyız ve kirliliğe sebep olan yanlış uygulamalara ve doğa talanına karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Ormanlarımıza, doğal yaşam alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle Çukurçengel, Ağıltepe gibi doğal yaşam alanlarımızı yaşatmak, çocuklarımıza miras bırakabilmek adına koruma altına almalıyız. Eğer ormanlarımızın yok olmasının önüne geçmek için bugün gerekli adımlar atılmazsa yarın çocuklarımıza bırakacağımız bir doğa olmayacak. Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin ortak noktası şu: Çorlu’da yaşıyoruz ve çocuklarımızı Çorlu’da büyütüyoruz! Bunun için de çok geç olmadan harekete geçmeliyiz. Biraz evvel dediğim gibi bize böyle nimetler sunan başka bir gezegen yok, başka bir Çorlu da yok! Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım” diye konuştu.

 

 

VATANDAŞLARA ÇİÇEK DAĞITILDI

 

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından alandaki stantlar ziyaret edilirken, Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası tarafından çalınan marşlar ile etkinlik alanındaki vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Programda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ise begonya çiçeği hediye edildi.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10