Çerkezköy'ün perileri final grubunu tek galibiyet tamamladı

Kadınlar Bölgesel Bayanlar Basketbol Ligi Final Grubu'nun son maçında temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Turgutlu Belediyespor ile karşı karşıya geldi. İddiası olmayan ÇerkezkÃ

Çerkezköy 13.06.2021 12:40:00 0
Çerkezköy

Ankara Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Turgutlu Belediyespor etkili başladı. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sık sık hatalar yaparak sayı bulmakta zorlandı. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün hatalarını iyi değerlendiren Turgutlu Belediyespor aradaki sayı farkını da açmasını bildi. Karşılaşmanın ilk periyodu ise Turgutlu Belediyespor’un 16-5’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

MAÇA KÖTÜ BAŞLADIK

 

Karşılaşmanın ikinci periyodu karşılıklı sayılarla geçerken Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü aradaki sayı farkını indirmeye çalıştı. Turgutlu Belediyespor Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün farkı indirmesine izin vermezken, hızlı hücumlardan sayılar bularak aradaki sayı farkını açmasını bildi. Bu periyotta Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 11 sayı bulurken, potasında ise 17 sayı gördü. Karşılaşmanın ilk devresi ise Turgutlu Belediyespor’un 33-17 üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

FARK AÇILDI

 

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda ise Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oyun disiplininden tamamen koptu. Turgutlu  Belediyespor üst üste sayılar bularak aradaki sayı farkını 20 sayıya kadar çıkardı. Turgutlu Belediyespor’un hızlı hücumlarına bir türlü çare bulamayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oyun disiplininden ise tamamen koptu. Bu periyotta da 28-11’lik seri yakalayan Turgutlu Belediyespor final periyoduna ise 61-27 önde girdi.

 

 

TURNUVAYI BİR GALİBİYET İLE TAMAMLADIK

 

Final periyodunda farkın vermiş olduğu rahatlıkla Turgutlu Belediyespor şans bulamayan oyuncularına yer verdi. Oyundan kopan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu periyotta da istediği oyunu ortaya koyamadı. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Turgutlu Belediyespor karşılaşmadan 78-43’lük galibiyet ile ayrıldı. Turgutlu Belediyespor dört galibiyet bir mağlubiyet ile averajla ligi üçüncü tamamlarken, bir galibiyet dört mağlubiyet ile Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ise beşinci sırada tamamladı. Karşılaşmada Turgutlu Belediyespor’da Zeynep Zilan Şahin 13 (2/2 üçlük), Fatma Nur Şimşek 12 (11 ribaund), Şevval Oyan 12, Sıla Berza Bilgin 12, Cansu Özdoğan 6, Ayşe Pelin Gürçavdı 5, Emine Çetinkaya 5, Özge Bilgin 4, Gamze Sena Dülegöz 4, Nazlıcan Yalçındağ 3, Melis Çetin 2, sayı ile oynarken, Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde ise Buse Başak 9 (12 ribaund), İclal Duranoğlu 9, Fulya Yaman 8, Nursima Üzümcü 4, Kübra Yavaş 3, İlkay Ocak 3, Sevda Atabay 3, Özge Mutlu 3, Hatice Tuğçe Dedeoğlu 1 bir sayıyla oynadı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kulüp Başkanı Mehmet Şahin Yılmaz yaptığı açıklamada “07-12 Haziran 2021” tarihleri arasında Ankara’da oynanan Kadınlar Bölgesel basketbol Lig Final Grubu müsabakaları sonucunda; Çerkezköy Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız tamamı kendi alt yapısından yetiştirmiş olduğu sporcularımızla, Süper lig ve 1. lig sporcularından kurulu takımlara karşı mücadele etmiş ve sonucunda beşinci olmuştur. Tüm sporcularımıza ve Teknik ekibimize ,ayrıca gece gündüz demeden bizimle beraber olan şoför arkadaşlarımıza, her zaman spor ve sporcuya önem veren desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Albayrak’a ve herkesin başkanı Sayın Vahap Akay’a teşekkürlerimiz tüm kulüp yönetimi adına sunuyoruz” dedi.

 

JULİA SEZER DEMİRER EN DEĞERLİ OYUNCU

 

Kadınlar Bölgesel Bayanlar Final Grubunun son maçında Tarsus Belediyespor, Rize Belediyespor'u 70-53 mağlup ederek averajla şampiyonluğu kazandı.

Bu sonuçla birlikte Final Grubu'nu ilk 2 sırada bitiren iki takım da Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi vizesi almayı başardılar. Tarsus Belediyespor’un tecrübeli oyuncusu Julia Suzan Demirer, Final Grubu'nun en değerli oyunsu seçildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10