Bayat ekmekleri değerlendirdiler

Ergene Belediyesi Aşçı Yardımcılığı kursundaki kursiyerler, kurs öğretmenleri eşliğinde bayat ekmekten onlarca tarif geliştirerek yemek yaptılar. Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ergene Belediyesi ol

Ergene 23.06.2021 16:32:00 0
Bayat ekmekleri değerlendirdiler

Ergene Belediyesi aşçı yardımcılığı kursundaki kursiyerler, kurs öğretmenleri Gülbin Pekel eşliğinde Dünya Çevre Koruma Haftasında ekmek israfını önlemek için proje geliştirdiler.

 

“YILDA 3,6 MİLYAR EKMEK ÇÖPE ATILIYOR”

 

Bayat ekmekten ekmek köftesi, ekmek tatlısı, ekmek helvası ve lavaş yapan kursiyerler, hem ekonomik hem de israf etmeden lezzetli yemekler hazırlanabildiğini gösterdi.  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Türk toplumunda çok fazla tüketilen ekmeğin ayrı bir değeri vardır. Türkiye’de günde 10 milyon, yılda 3,6 milyar ekmek çöpe atılıyor. Toplumun bazı kesimi yiyecek ekmek bulmakta zorlanırken israfın önüne geçilmesinin çok büyük önemi vardır. Bu doğrultuda Ergene Belediyemizin bayanlara ücretsiz olarak açmış olduğu aşçı yardımcılığı kursu tarafından geliştirilen proje kapsamında ekmek israfına dur demek için bayat ekmekten onlarca tarif geliştirerek kursiyerlerimiz birbirinden farklı yemekler yaptılar. Evlerimizde ki bayat ekmekleri nasıl değerlendireceğimizi gösteren bu güzel projede emeklerinden dolayı ben aşçı yardımcılığı kurs öğretmenimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

“HERKES TÜKETEBİLECEĞİ KADAR EKMEK ALMALI”

 

“Ne yazık ki ülkemizde ve dünyada en çok israf edilen gıda ürünü ekmektir” diyen Başkan Yüksel, “Bir tarafta milyarlarca ekmek çöpe atılırken diğer taraftan dünyanın farklı ülkelerinde milyonlarca insan açlıkla savaşıyor. Ergene Belediyesi olarak ekmek israfının önlenmesi ile ilgili çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak herkesin evlerinde tüketebileceği kadar ekmek almaları gerektiğini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10