Mürsel Türkkan güven tazeledi

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çerkezköy Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu önceki gün gerçekleştirildi. Mevcut başkan Mürsel Türkkan tek aday olarak girdiği

Çerkezköy 16.07.2021 17:42:00 0
Mürsel Türkkan güven tazeledi

Önceki gün Pasha Otel’de gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Kongrede divan başkanlığına Ersin Çelik, Divan başkanvekilliğine Nuri Boz, Nihat Şeker, Divan Katipliğine ise Mehmet Kafa ile Yavuz Canbaz seçildi.

 

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇTİK

 

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, “
Son olarak gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy şubemizin 14. olağan genel Kurulu'ndan bugüne kadar geçen 4 yıllık süreçte bütün Türkiye olarak zor günler geçirdik. Özellikle kovid-19 salgınıyla birlikte ülkemizin yaşadığı bu zor dönemin, ekonomiyle ve dolayısıyla da biz emekçilere yansıması, bir hayli ağır oldu. Özellikle son iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan, kovid-19 salgınına bazı çalışan arkadaşlarımızı da, aramızdan aldı götürdü. Virüse yenik düşerek aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı, rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

 

BUHAR OLUP GİTTİ

 

Geçen dört yıllık dönem içinde ülkede yükselen enflasyon rakamları karşısında azalan alım gücü nedeniyle aldıkları ücret zamlarının bir anda buhar olup gittiğini kaydeden Türkkan, “ Bunun en somut örneğini, konfederasyonumuz Türk-İş'in otuz yılı aşkın bir süredir yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına gözler önüne sermektedir. Ancak şükürler olsun ki, böyle zor bir dönemde dahi TEKSİF Sendikası, üyelerinin hak kaybına mahal vermeyerek, toplu iş sözleşmelerini, başta Genel Başkanımızın dik duruşu sayesinde başarıyla imzalamaya devam etmektedir. Bizim işyerimizin de içinde olduğu, Yaklaşan Toplu İş Sözleşmesi müzakeresinde de, Genel Başkanımız yine aynı tavrı sergileyerek, masadan yeni kazanımlarla kalkacağından hiç şüphemiz yoktur” diye konuştu.

 

KIDEM TAZMİNATI SİSTEMİNE DOKUNULMASINI KABUL ETMİYORUZ

 

Kıdem Tazminatı sistemine dokunulmasını kabul etmediklerini kaydeden Türkkan; “Geçtiğimiz dört yıllık dönem içinde, çalışma hayatındaki mevzuatlarda, emekçilerin aleyhine olacak bir takım değişiklikler yapılmaya çalıştı. Ancak TÜRK-İş'imizin başlattığı, sendikamızın ve sizlerin de büyük destek olduğu, sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyalarla, hükümete geri adım attırmayı başarabildik. Bu nedenle başta TÜRK-İŞ olmak üzere, Genel Başkanımıza ve bütün üyelerimize teşekkür ederiz. Çalışma hayatının emekçiler açısından en büyük tehlikesi olan, kıdem tazminatının fona devredilerek yok edilmesi tehdidi de, şimdilik bertaraf edilmiş gibi gözükse de, yine bir gün önümüze getirileceğinden endişeliyiz. Kıdem tazminatı sistemine dokunulmasını, kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu konuların yakın takipçisi olan, Sayın Genel Başkanımızın konuşmasında konuya daha geniş yer vereceğini tahmin ediyorum. Bizler TEKSİF Sendikası'nın üyeleri olarak, büyük bir ailenin fertleriyiz. Birlik ve beraberliğimiz en büyük kuvvetimizdir. Bu birlik ve beraberlik ışığında, başta Türkiye'mizin çıkarları adına adalet ve demokrasinin daima yanında olacağız. Her türlü adaletsizliğin ve zalimliğin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Genel kurulumuzda, Çerkezköy şubemizin faaliyetlerini daha da güçlendirecek, fikir ve kararlar alınacağını ümit ediyorum. Bütün bu düşüncelerimizin ışığında, yapılacak olan Teksif Sendikası Çerkezköy Şubemizin, 15. olağan genel kurulunun tüm üyelerimize tüm emek hareketine, Çerkezköy'ümüze hayırlar getirmesini diliyor, sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

ÖNLEMLERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ

 

Türkkan’ın ardından konuşan TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, “ 1994, 2000, 2008, 2018 son 1 buçuk yıl mevzu pandemi salgın hastalık. Maalesef bütün dünyada olduğu gibi bizde de 1 buçuk yıldır lanet olası bu salgın hastalıkla yaşıyoruz. Hiç beklemediğimiz bir anda gelen bu salgın nedeniyle hem işte hem de sosyal hayatımızda sıkıntılar yaşadık. Bu dönemde bu pandemi denen lanet hastalık dünyayı ve ülkemizi sarmıştır. Yakınlarımızı ve sevdiklerimizi kaybettik. Bir boşvermişlik olmamalı, koruyucu önlemleri mutlaka almalıyız. Bazen şunları duyuyorum bizim üyelerimizden, bizim insanlarımızdan aşı karşıtı, yani sen bizim ayrıca vicdani sorumluluklarımız var. Birlikte çalışıyoruz, birlikte yaşıyoruz yani günümüzün çoğunu işyerlerinde geçiriyoruz. O bakımdan kendimizi düşünmüyorsak, çocuklarımızı düşünmeliyiz, çevremizdeki insanları düşünmeliyiz dahası dostlarımızı, arkadaşlarımızı düşünmeliyiz. O bakımdan hassasiyetle bu korunma önlemlerini almak durumundayız” diye konuştu.

 

 

HAYAT PAHALILAŞTI

 

Ülkedeki hayat pahalılığından bahseden Irgat, “ 2008 son çeyrekte başlayan kriz, pandemiyle beraber bunun olumsuz yansımaları oldu. Pandemiyle beraber doğal olarak ortaya getirdikleri, kısa çalışma vs. tüm bunlar bizim gelirimizin azalmasına yol açtı ayrıca hayat pahalılığı ve yoksulluk olayını ortaya çıkardı. Alım gücümüz düştü” dedi. Konuşmasının sonunda kongrenin hayırlı olmasını dileyen Irgat, çalışmaları nedeniyle Türkkan’ı tebrik etti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Tek liste ile seçimlere giren mevcut başkan Mürsel Türkkan güven tazelerken, Türkkan’ın listesinde Hasan Dinçer, Akif Güneş, Hüseyin İnanç, Hüseyin Çelik, Yedek Üyeler; Ünal güneş, Emre Tabar, Hasan Sezgin, Cemal Deniz, Kadir Karşı yer aldı. Denetim kurulunda Metin Ayan, Mehmet Avcu, Ahmet Kurt. Denetim Kurulu Yedek Liste; Sinan Güneş, Ahmet Başoğlu, Köksal Sönmez, disiplin kuruluna Halil Yayar, Birtan Alkan, Kazım Kaya, Remzi Ocaklı, Aydın Gürsoylu, Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri İSE  Mürsel Türkkan, Akif Güneş, Hasan Dinçer, Metin Ayan, Mehmet Avcu, Ahmet Kurt, Hüseyin Çelik, Halil Yayar, Ünal Güneş, Tolga Tezer, Sinan Güneş, Hasan Sezgin oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10