Aygun: İktidarın çatısı aralandı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Çerkezköy'e bir dizi ziyaretlerde bulundu. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret

Çerkezköy 29.07.2021 17:55:00 0
Aygun: İktidarın çatısı aralandı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’u partide CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Ayfer Dönmez ve partililer karşıladı.

 

ÜLKE YANGIN YERİ

 

Ülkenin yangın yeri olduğunu kaydeden CHP’li Aygun, “Antalya’da yangın başladı ve hala söndürülemiyor.  Maalesef yıllardan beri ‘Ben’ anlayışıyla yönetiliyoruz. THK’ya aile uçaklar hangarlarda çürütülürken, dış ülkelerden alınan yüksek fiyatlı uçaklarla yangına müdahale etme çabası olduğunu görüyoruz. Şimdi elimizde varken neden dışarıdan alma gereği duyuyoruz? Kaynaklarımızın başka ülkelere peşkeş çekilmesine biz karşıyız. Bu konuda açıklamayı da yaptıktan sonra geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin çeşitli noktalarında temaslarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

TÜM ÜLKEYİ TEMSİL EDİYORUZ

 

Erken seçime hazırlandıklarını kaydeden Aygun, “ Arkadaşlar sandık geliyor. Ne yapsalar, ne etseler de bundan kaçışı olmayacaktır. Sandık vatandaşın önüne gelecektir. Ha bir gün önce ha bir gün sonra. Ülkenin çeşitli yerlerinde istişarelerde bulunuyoruz. Sadece dokunuyoruz, insanlar sıkıntılarını anlatıyor. İnsanlar bazen kameraya konuşmak istemiyor ama bazıları da var her şeyi görüyor. Sakarya’da bir misafirim vardı. Yakın zamanda oğlunu Sakarya Nehri’nde kaybetti. Ve devletin olmadığını gördü. Biz de bir şekilde buradan müdahale etmeye çalıştık. Biz sadece Tekirdağ’ın değil Türkiye’nin milletvekiliyiz. Tüm Türkiye’yi temsil ediyoruz. Onların dertleriyle dertlenmemiz lazım” dedi.

 

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

 

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde çözüm önerilerini anlattıklarını ifade eden Aygun, “ Ziyaretlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin çözüm önerilerini anlatmaya çalışıyoruz. Biz sorunları ifade etmiyoruz, çözüm üretiyoruz. Sorunları nasıl çözeceğimizi ifade etmemiz gerekiyor. Kısacası biz ülkeyi tüm kadrolarımızla yönetmeye hazırız. Geldiğimiz noktada 4 tane kanun teklifimiz vardı. Ben tarımla uğraşıyorum. Sağlıkla, hukukla ilgili çalışma yapacağız ama asıl kendi konumuzla çalışırsak daha güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Çiftçinin geleceğine sahip çıkacak konular bunlar. Tarımsal desteklenme yaparken gelir vergisi, stopaj kesemezsin. Sen git önce o beşli çetenin vergisini tahsil et. Çiftçinin emeğinin karşılığını alması için verdiğin desteğe el koyma. Yani biz bu adaletsizliğe karşı kanun teklifi verdik. Tarım kanunundan gelen çiftçimizin almış olacağı destek var. 2006’dan beri biriken 211 milyar 500 milyon parası var çiftçinin. Bunun da bir an önce verilmesi gerekiyor. Demek ki adalet hala devam ediyor. Ülkesini seven hakimlerimiz, savcılarımız var” dedi.

 

 

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

 

İktidar yolunun gözüktüğünü kaydeden Aygun, “ İktidarın çatısı aralandı. Genişleyen kadroda o kadar güzel çalışmalar yapılıyor. Sizler de buna inanın. Hızımızı arttıracağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

“MİLLET İTTİFAKI’NI BÖLEMEYECEKLER”

 

Millet İttifakı’nın durumu ile ilgili bilgi veren Aygun, “Millet İttifakı’nı ne yapsalar, ne etseler bölemezler. Öyle bir noktaya geldiler ki kimse bölemeyecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aynı şeyleri ifade ediyor. Bütün aklınıza gelen partiler ülkenin geleceği için birlikte çalışıyor. Sen, ben değil, biz olarak çalışıyorlar. Tek bir ortak noktaları var, ülkenin geleceği. Parlamentonun etkili olduğu, hesap verebilen bir ülke olması durumunda bir an önce sandık gelecek ve Millet İttifakı iktidara gelecektir. İnsanlar sandık istiyor. İnsanlar ateş püskürüyor. Pazarda vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. 150 lirayla alışverişe çıkmış, 15 lira kalmış elinde hiçbir şey yok. Tabi esnafımız da 50 kuruş 50 kuruş kazanıyor. Durum çok vahim. Buradan tüm arkadaşlarımıza da sesleniyorum; yerel esnafımızdan alışveriş yapalım. Zincir marketlere girdiğiniz zaman veresiye yazdıramazsınız ama bakkallar her daim yanınızda olur. Marketlerin sahiplerini bilen yok ama mahalle bakkalını herkes tanır. Belki 10 kuruş yüksek fiyatlı olabilir ama onlar üreticinin damarına basmıyorlar. Esnafımız 5 tane 10 tane alırken öbürleri 10 bin tane alabiliyor” dedi.

 

BİZ HER ŞEYE RAĞMEN DİRENİYORUZ

 

Çerkezköy’de devam eden alt yapı çalışmaları ve İller Bankası kredi talebini de değerlendiren Aygun, “Çerkezköy Belediye Meydanı’nda onlara meydan okumuştuk. Onlar vermemek için direniyorlar, biz de onlara rağmen yapmak için direniyoruz. Birileri genç başkanın başarısız olması için mücadele ediyor. Birileri hizmet olsun diye tutunurken, diğerleri hizmet olsun istemiyor. Zamanı geldiğinde hepsini sahada konuşacağız. Onlar vermese de biz öz kaynaklarımızla bu sorunları çözeceğiz.

Onlar İller Bankası ile kolumuzu bağlasalar bile biz çalışacağız. Teminat mektubu istedik onu bile vermediler. Çerkezköy Belediyesi borçlu bir belediyeydi. Şimdi tüm borçlardan kurtuldu hem de hizmet ediyor. Biz kaynakları doğru kullanırsak güzel çalışmalar yapacağız. Önemli olan kaynaklarımızı doğru kullanmaktır. Çerkezköy Belediyesi’ne özel bankalar kredi veriyor. Engel yok. Onlar vermese bile genç başkan işi yürütür biz de onlarla birlikteyiz. Tabi iş burada bitmiyor. Biz sahaya çıktığımızda bunların hepsini vatandaşlarımıza anlatacağız. Biz sahada bunları her zaman anlatacağız” dedi.

 

ROZETLERİNİ TAKTI

 

İlçe Kadın Kollarına katılan üyelerin rozetlerini takan Aygun, daha sonra partililer ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Belediye ziyaretinin ardından Çerkezköy Kapalı Pazar yerine inen Aygun vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10