Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Ergene'de incelemelerde bulundu

Başta Marmara Denizi olmak üzere denizlerimizdeki müsilaj sorununun sebeplerini araştırarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan ve 19 milletvekilinden oluşan Araştırma Komisyonu, Marmara'ya

Ergene 8.09.2021 16:46:00 0
Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Ergene

Türkiye Büyük Millet Meclisi Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet, Ergene-1 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Atık Su Arıtma Merkezi’nde Vali Aziz Yıldırım, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı tarafından karşılandı. Tesislerde incelemelerde bulunan Demir ve beraberindeki komisyon üyeleri, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesislere gelen kirli su ile arıtılmış suyun son halini gören komisyon üyeleri, sonrasında da Ergene 1 OSB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda müsilaj sorunu görüşüldü.

 

 

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MEMNUNİYET”

 

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, müsilaj konusunun 6 aydan bu yana, özellikle son 4 aydır gündemi çok ciddi olarak meşgul ettiğini belirtti. Yıldırım, “Bununla ilgili Marmara Denizi’nde çalışmalar yapıldı ve TBMM’nin de böyle bir komisyon kurmak suretiyle bu çalışmalara ne kadar önem verdiğini göstermiş olması bizim için çok büyük bir memnuniyettir” dedi. Ergene 1 OSB tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Derin Deniz Desarj A. Ş. Genel Müdür Vekili Murat Aktaş, Derin Deniz Desarj ve yapılan çalışmalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10