Kapaklı Belediyesi gazileri ve ailelerini yemekte ağırladı 

Kapaklı Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programda gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri yemekte ağırlandı. Şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını v

Kapaklı 16.09.2021 18:44:00 0
Kapaklı Belediyesi gazileri ve ailelerini yemekte ağırladı 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonunda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanvekili Nizamettin Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri katılım gösterdi.


GAZİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş yaptı. Çetintaş, “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi. 


HER ZAMAN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 


Çetintaş’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanvekili Nizamettin Çoban, “Şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı iletmek istiyorum. Vatan toprağının her bir karışında şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları bulunmaktadır. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Atalarımızdan aldığımız bu kutsal emanete, vatanımıza bizler de canımız pahasına sahip çıkacağız. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bugün bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele ruhuyla canları pahasına vatan toprağını savunan, cennet vatanımız için canlarını feda eden ve şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederken, sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi. Yemeğin ardından protokol üyeleri tarafından gazilere günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi. 


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10