Gaziler günü Tekirdağ'da kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü, Tarihi Valilik Binası önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Tekirdağ 19.09.2021 17:39:00 0
Gaziler günü Tekirdağ

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Ejder Görceğiz, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Ali Rıza Açıkgöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 8. Mekanize Tugay Komutanlığı Piyade Teğmen Sezgin Toğrul yaptı. Ardından 57. Alay Anadolu Lisesi öğrencisi Koray Yalnızlar “Yaşasın Kahraman Gazi” adlı şiiri, 57. Alay Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Miran ise “Gazilerimize” adlı şiiri okudu.

 

 

DERNEKLERİ ZİYARET ETTİLER

 

Programın ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Vali Yıldırım, Dernek Şube Başkanı Ali Rıza Açıkgöz tarafından karşılandı. Gazilerle bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, Gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutladı ve sorun ve taleplerini dinledi.Vali Yıldırım daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti. Vali Yıldırım, burada da Gazilerimizle sohbet ederek Gazilerimizin sorun ve taleplerini dinledi. Vali Yıldırım, tüm gazilerin gününü kutlayarak şehitlerimize Allahtan rahmet  gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diledi.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10