Nazlım: Türk-İş bu ülkenin teminatıdır

Türkiye Çimse-İş Sendikası Trakya Şubesi'nin açılışı ve genel kurulu dün Çerkezköy'de gerçekleştirildi. Genel kurula katılan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel BaşkanÄ?

Çerkezköy 25.09.2021 02:06:00 0
Nazlım: Türk-İş bu ülkenin teminatıdır

Çerkezköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri, Çimse-İş Sendikasının şube başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika üyeleri ile davetliler katıldı.

 

EMEKÇİLER BAŞ TACIMIZDIR 

 

Kongrede divan başkanlığına Çimse-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Hacı İbrahim Yağşı, divan başkan vekilliğine Arif Sarı ve Abuzer Atik, divan sekreterliğine Osman Vedat Taylan ve Özge Karadavut seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru gerçekleştirdi. Kongrenin hayırlı olmasını temenni eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “ İlçede göreve 15 gün önce başladım. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Türk milleti dünya sıralamasında 17’nci büyük ekonomi haline geldiyse ve şu anda bölgesinde patlayan bir yıldız olduysa, dünyada ‘gücümüzle buradayız’ diyebiliyorsa, bütün dünyanın tek dişi kalmış canavarları Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Müslüman Türk milletini ciddiye alıyorsa, bu kadar güçlü hale gelmemizin gizli kazanımlarından bir tanesi de sizlersiniz, emekçilerimiz. 22 yıldır meslek hayatımı sürdürüyorum ve bundan sonraki görev sürecimde de aynı şekilde emekçilerimiz baş tacımız olacaktır. Biz emekçilerimize her zaman yardımcı olacağız. Emekçilerimizin tabi ki bir örgütü olacak ve haklarını, sorunlarını her platformda dile getirecektir. Ülkemiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Ülkemizde bir çok sendikamız bulunuyor. Hepsinin başımızın üzerinde yeri vardır. Bütün sendikalarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi. 

 

KAPIM HER ZAMAN AÇIK 

 

Duru, “  Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım’ın 11 yılı dolu dolu geçti. İnşallah bundan sonra da başarılarının üstüne koyarak devam etmesini diliyorum. Telefonum, kapım 24 saat sizlere açık. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilçemizde temsilen görev yapıyorsam sizler adına yapıyorum, halkımız adına yapıyorum” dedi.  

HER GEÇEN GÜN İLERİYE GİDİYOR 

 

Kongrede konuşan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Emer,” Sendikalaşmanın, hak aramanın, hatta ekmek kazanmanın gün geçtikçe zorlaştığı, savaşların, iklim olaylarının, pandemi şartlarının hayatı yaşanmaz hale getirdiği son yıllarda, Çimse-İş Sendikası hem üyelerine bir nefes hem de ülkesine ve dünyaya bir umut olmaktadır. Ekonominin, piyasanın, insana verilen değerin, iş hayatının olumsuz bir şekilde geriye gittiği bir dünyada nasıl oluyor da Çimse-İş Sendikası her geçen gün ileri gidiyor. Nasıl oluyor da her geçen gün daha sistemli ve üstün sözleşmeler imzalıyor. Nasıl oluyor da üyesine bir Ankara’da bir de Alanya’da milyon dolarlık oteller kazandırıyor. Nasıl oluyor da bir yandan sendikacılık yapıp, diğer yandan üyeleri için yatırım yaparken başka bir yandan da nerede bir afet olsa tüm maddi ve manevi gücüyle milletinin yanında oluyor. Bunların tek bir cevabı var. İnanmış bir dava adamı sayesinde oluyor. Adanmış bir ruh, vazgeçilmiş bir hayat sayesinde oluyor. Üyesi, sendikası, ülkesi ve milleti için gözüne uyku girmeyen bir adam sayesinde oluyor. Karşısına çıkan tüm engellerle, yiğitçe mücadele eden bir yiğit sayesinde oluyor. Bunların hepsi kötü gidişe dur diyen, tüm oyunları bozan, durmak nedir bilmeyen Çimse-İş’in lideri, liderimiz Sayın Genel Başkanımız Zekeriya Nazlım sayesinde oluyor” dedi. 

 

YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ 

 

Ülkenin cazibe merkezi olan Trakya’da ve Çerkezköy’de oldukları için mutlu olduklarını kaydeden Emer, “ Tüm dünyadan yatırımcıların bulunduğu, üretimin, iş dünyasının, emek ve alın terinin çok yoğun olduğu bir yerdeyiz. Dünya markalarının yer aldığı bir bölgedeyiz. Ülkemizde böylesi bir yer olur da, orada emek ve alın terinin temsilcisi olmaz mı? İşte bugün Çimse-İş Sendikası tüm gücü ve varlığıyla burada. Cam, Çimento, Aşındırıcı Taşlar, Kireç üreten emekçinin dağ gibi arkasında durmak için buradadır. Üreten, ülkesine değer katan, insanlığa hizmet eden işverenler için burada. Her karış toprağı bizlere emanet olan bu cennet vatan için burada. Şunu çok iyi görüyor ve anlıyoruz ki, nerede emek varsa, nerede alın teri varsa Çimse-İş orada.  Bugün Trakya’da yeni bir dönemin başlangıcını yaparken, yüksek idealleri olan bir liderin arkasında dimdik yürüyor, yeni güzelliklere yeni bir sayfa daha açıyoruz” dedi. 

 

SÖZ VERİYORUM 

 

Çimse-İş Sendikası’nın bir neferi olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Çimse-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Hüseyin Yavuz,30 yıldır sendikanın her seviyesinde görev almaktan onur duyduğunu ifade etti. Yavuz, “ Çimse-İş Sendikası’nda görev alınmaz, görev verilir bilinci ve şuuru içerisinde oldum. Bu şuurla işçi, temsilci, bölge temsilcisi görevlerini yürüttüm. Dün hizmet aşkım yüzünden uzaklaştırıldığım sendikamdan, genel başkanımızın ufku, vizyonu ve en önemlisi sevdası sayesinde bugün şube başkanı olarak huzurlarınızdayım. Emekçilerin desteği ve Çimse-İş davasına olan inançla bu yolda yürüyoruz.  Bu onurlu bayrak yarışında amacım emek ve alın yeri bayrağını taşıyabildiğim kadar yükseğe taşımaktır. Çatışma ve çekişmeden uzak, üretmeyi, kazanmayı ve kazandırmayı amaç edinmiş, sendikamızın 2010 vizyonunu merkeze almış bir gelecek planlıyorum. Sendikamızı iş kolunun en büyük sendikası yapan vizyonun içerisinde hareket etmeye devam edeceğim” dedi. 

ASLA GÖZ ARDI ETMEDİK 

 

Genel kurulda konuşan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, “ Türk-İş olarak sorunları tartışırken her zaman ülkenin birliği ve bütünlüğünü de asla göz ardı etmedik.  Bu meseleleri tartışırken hep şuna dikkat ettik. Ne iktidardan yana ne muhalefetten yanaydık. Biz emekten, ezandan, bayraktan, vatandan yana olmayı tercih ettik. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Biz nasıl bu ülkeyi yönetenlerin 2023, 2053, 2071 gibi hedefleri varsa, nasıl onların bu ülkeyi 10’uncu büyük ekonomiye çıkartma hedefi varsa, bizim de en büyük hedefimiz bu ülkede kazanılmış hakları asla geri vermeden daha ileriye, daha güzele yürümektir” dedi. 

 

TRAKYA POTANSİYELİ İÇİN SENDİKAMIZ ÖNEMLİDİR 

 

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ve Toprak İşveren Sendikası Genel Sekreteri Püren Kunt Tulpar da yaptıkları konuşmadan sonra konuşan Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım,”11 yıl önce inanç ve azimle yola çıkmış Çimse-İş kervanı bugün Trakya’da. Ülkemizin her bölgesi kıymetlidir. Vatani görevimi yaptığım Trakya ayrı bir değerdir. Trakya potansiyeli ile sendikamız için önemlidir. Bölgede iki binden fazla üyemiz var, üye olmayı bekleyen on bin emekçi var. Trakya sanayide tarımda bulundurduğu imkânla ülkemizin can damarı güç merkezidir. Göreve geldiğimiz günden itibaren Büyük Trakya dedik.Bunun için çalıştık ve sizlere güvendik. Bu uğurda nasıl yok kat ettiğimizi birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz” dedi. 

 

BAŞARIDAN YANA TAVIR KOYACAĞIZ DEDİK 

 

Nazlım, “2010 yılında göreve gelirken bizim itirazımız var dedik. Bu düzen böyle gitmez dedik. Hakkı adaleti liyakati hakim kılacağız, doğrudan  başarıdan yana tavır koyacağız dedik. Ayrıca gücün değil, sendikanın gücü olacak dedik. Vardiyada babasını bekleyen çocuk bizim sendika diyecek dedik. Fabrikada alın teri döken kadın baş tacı yapılacak, işçinin alın terini kimseye yedirmeyeceğiz dedik. Marka sektörlerin marka sendikası dedik. Sermaye düşmanlığı yapmadan, çalışacağız ve üreteceğiz dedik.  Bunun karşılığında göğsümüzü gere gere isteyeceğiz dedik. 11 yılda üye sayımızı yüzde yüz artırdık. Sosyal sendikacılık adına aile programları, yapılan sözleşmeler, Ankara ve Antalya otelleri, hatıra ormanları bizim hizmet anlayışımızdır.  Ülkenin ekonomik ve sosyal şartlarına göre teşkilatı yeniden dizayn ederek şube ve bölge temsilcilikleri açıyoruz. Bunan da en iyi örneği Trakya şubesidir. Milli meselede tavrımız ülke ve milletten yanadır. Çimse-İş ailesini yukarılara taşımaya devam edeceğiz. Ekip olmak takım olmak teşkilat olmak birlikten geçer. Sizler iş yerlerinde yaşadığınız şehirlerde Çimse-İş bayrağını taşıdıkça birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi. 

 

ÜYELERİMİZ HİÇ ENDİŞE ETMESİN 

 

Nazlım, “Bizim vizyonumuz ücret değil, sistem sendikacılığıdır. Günü kurtarmak değildir.  Çimento sektöründe yıllardır gelen sistemi değiştirip iş kıymet gruplama sistemini uygulamaya koyduk. Bilimsel yöntemlerle kurulan sistem yenilemeye  zenginleştirmeye açıktır. Diğer sektörler tarafından da takdir gören örnek alınan bir sistem oldu. Bunu işçi sendika işveren birlikteliği sağladı. Önümüzde çimento sözleşmesi var. Üyelerimiz hiç endişe etmesin. Elimizden gelenin en iyisini yaparak üyemizi, sektörü daha ileri taşıyacağız. Fakat açıklanan enflasyonu aklımız almıyor. Rakamlar hangi pazarda ve markette hangi konutta belirleniyorsa söyleyin oralara gidelim orada yaşayalım. Açıklanan enflasyonla hissedilen enflasyon arasında büyük fark var. Enflasyon dediğimiz hissedilen zam değil midir? Bizim hissettiğimiz enflasyonu işverenler de hissediyor. Özellikle enerji maliyetleri aralıksız artıyor. Biz bu enflasyonu kabul etmiyoruz. Tatili giyimi lüksü bıraktık artık. Karnımızı doyuralım kiramızı ödeyelim diyoruz. Sizden geçim enflasyonu refah payı istiyoruz. Refah payı nedir biliyor musunuz? Çocuğumuzun yüzündeki gülümsemedir.  Çocukların yüzünü güldürenin yüzünü güldürürüz. Yüzündeki gülümsemeye el uzatılırsa gülümsemeyi de güldürmeyi de haram ederiz” dedi. 

 

ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ 

 

Katılımcılara seslenen Nazlım, “ İş yerinde işimize dört elle sarılır, canımız pahasına üretir, kazanır ve kazandırırız.  İşimizi ne kadar iyi yaparsak fabrikamıza ülkemize faydalı olacağını da biliriz. Bu bizim sendikal vizyonumuzdur. Fakat sendika ile çalışmak istemeyen işverenler var. İşçiye çalışacaksın, üreteceksin, vardiyada duracaksın, bayram tatili yapmayacaksın, ne ücret takdir ediyorsam onu alacaksın, anayasal hakkın olan sendikaya üye olmayacaksın, yoksa seni işten atarız diyorlar. Türkiye’de yaklaşık 15 milyon çalışandan sadece yüzde 14’ü örgütlüdür. Bunun adı modern köleliktir.  Sendika üyeliği anayasal bir haktır. Devletin kendisi bile memuruna işçisine zam verirken sendikalar ile masaya oturmaktadır.  Maalesef sendikasız çalışmak için her türlü baskı ve tehdidi yapan işverenler var. Bunlar emek sömürücüsü alın terine değer vermeyenlerdir. Trakya'nın yiğit emekçilerine soruyorum. Size Sendikayı layık görmeyenlere saygı duyacak mısınız?  Yaptıkları yanlış işçiye, sektöre ve ülkeye zarar vermektedir. Sektörde haksız rekabete yol açmaktadır.

 

Ülkeyi yönetenler emek sömürüsüne artık dur demelidir.  Alın teriyle çalışan emekçi kimsenin kölesi değildir. İş kolunda yapılan sözleşme tüm taraflarda uygulansın.  Haksız rekabetin önüne geçilsin diyoruz. Bunun için yasal mevzuat var önünde hiçbir engel yok. Türk-İş olarak yeni anayasa çalışmasına 10 maddelik teklif sunacağız. Örgütlenmenin önünü açacağız” dedi. 

 

TÜRK-İŞ YERLİ VE MİLLİDİR 

 

Çalışma hayatının en önemli konularından birisinin kıdem tazminatı olduğunu kaydeden Nazlım, “ Bu konu hükümetler tarafından sık sık gündeme getirilir işçi kesiminin nabzı yoklanır.Türlü yöntemlerle hakkımız alınmaya çalışılır.  Fakat tüm bu denemeler Türk işçisinin çelik iradesi Türk-İş tarafından bertaraf edilir. Gerekirse müzakere ederek gerekirse mücadele ederek kıdem tazminatımızı korumaya devam edeceğiz. Emekçinin gönlü rahat olsun Türkiye'de Türk-İş var. Türk-İş bu ülkenin teminatıdır.Türk-iş bu ülkenin en büyük insan gücüdür. Türk-İş yerlidir Türk-İş millidir. Türk-İş Türkiye'dir. Mesele vatan olduğunda, mesele millet olduğunda mesele hakkımız olduğunda kimse Türk-İş'i karşısına almasın. Vallahi de pişman ederiz billahi de pişman ederiz.

 

Bir de emeklilikte yaşa takılanlar var. Buradan uyarıyoruz 6 milyonu geçen EYT'liler için çözüm üretmeliyiz. Sosyal bir sorun trajik bir hal alıyor. Devlet için maddi yükü anlayışla karşılayabiliriz Her dediğimiz olsun demiyoruz.  Çözüm üretelim diyoruz. Milyonlarca insanı bu mağduriyetten kurtaralım diyoruz. Ülke için fedakarlık yapan bu millete siz de fedakarlık yapın. EYT'yi bu ülkenin gündeminden çıkartın. Tüm kesimleri ilgilendiren bir sorunda adaletsiz vergi sistemidir. Uzun yıllardır gündemde fakat çözüm üretilmiş değil.Çok fazla bir şey istemiyoruz. Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayında da almak istiyoruz. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınsın diyoruz. Nedense az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alınmaya devam ediliyor. Sabrımız taşıyor tek isteğimiz ise vergide adalettir” dedi. 

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BU COĞRAFYAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR 

 

Dünya’nın küresel anlamda büyük program yaşadığını kaydeden Nazlım, “ Savaşlar göçler sürerken Covid salgını insanlığı bilinmez bir noktaya sürüklüyor.Ülkemizde yangın ve sel felaketleri canımızı yaktı. Yanlış politikalar izlendiği ortaya çıktı Ülkeler bu konularda devlet politikası üretmelidirler. Allah'ın yarattığı muhteşem dengeyi insanoğlu bozmayı başardı. Çevre kirliliği dünyanın sonunu hazırlıyor. İklim değişikliği bütün coğrafyayı olumsuz etkiliyor. Dünyayı yönetenler gelecek nesiller için adımlar atmalıdır.  Sivil toplum kuruluşu olarak her türlü çalışmayı desteklediğimizi Trakya'dan ilan ediyoruz. Irak'ta, Suriye'de Afganistan'da yaşanan tüm hadiselerin altında emperyalizmin planları vardır.Milyonlarca insanın ölümünde ülkelerini terk etmelerinde mülteci olmalarında çocukların denizlerde boğulmasında emperyalizm sorumludur. Türkiye'de hain terörün olması onların planıdır. Bin yıldır ezip yok etsek de onlar mücadeleden vazgeçmiyorlar. Tüm mazlumlar iyi bilmektedir ki bu düzenin kurtuluşu bin yıldır olduğu gibi aziz Türk milletine bağlıdır.  Bu millet dünyayı tersine çevirir bu coğrafyayı hainlere  teslim etmez. 2010 yılından bu yana davaya inanmış teşkilatımızla yürüyoruz. Emek ve alın teri bayrağını birlikte en yükseklere dikeceğiz. Genel kurulun bölgemize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU 

 

Tek liste ile gidilen seçimlerde Trakya Şube Başkanlığına Hüseyin Yavuz seçilirken, Yavuz başkanlığındaki yeni yönetimde  Engin Turgut, Tamer Bakan, Cevat Balaban ve Sertaç Pullukçu, denetleme kuruluna Sezgin Turgut, Mustafa Kosova, Şerif Dündar, Cem Duralı ve Adem Genç, disiplin kurulunda Necip Bilgin, İsa Dedeoğlu, Erdem Eryılmaz, Hasan Yıldırım, Recep Lüpcan yer aldı. Üst kurul delegeliğine Nadir Tümer, Yusuf Kınay, Gürcan İnal, Deniz Topallar, Önder Eren, Yüksel Kısa, Mahmut Şengül, Hakan Ayten, Ahmet Yaşar, B. Erdem Kayacan, Azmi Dokuyucu, Sezai Akbulut, Uğur Demirbağ, Durmuş Saygı, Özlem Önal, Feyyaz Özcan, Ebru Ataç, Hüseyin Akkır, Aydın İkiz, Müjdan Büyükkılıç, Hüseyin Tezcan, Tuncay Çakıcı, İlkay Türkkan, Caner Yenice, Selçuk Heray, Nazmi Dan, Onur Yılmaz, Ferhat Karcıoğlu, Necmettin Arslan, Uğur Okdaş, Tamer Bozüyük ve Nezir Özbina seçildi. 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10