Kaymakam Duru Kızılay'ın kan bağışı etkinliğine katıldı

Çerkezköy Anadolu Lisesi'nde önceki gün kan bağışı etkinliği gerçekleştirilirken, Etkinliğe katılım gösteren Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da Çerkezköy halkına kan bağışÄ?

Çerkezköy 25.09.2021 17:37:00 0
Kaymakam Duru Kızılay

Kan bağışı etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kızılay yetkilileri ve öğretmenler katıldı.

 

KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

 

Programda kan bağışının önemine değinen Çerkezköy Kaymakamı Duru, halka kan bağışı çağrısında bulundu. Kan bağışının hayat kurtardığını kaydeden Duru, “Her bir ünite kan 3 cana hayat veriyor. Toplanan kanlar her saniye 3 hayat kurtarıyor. Bu nedenle kan bağışı oldukça önemli. Ülkemizde özellikle salgın döneminde kan stoklarında ciddi azalma meydana gelmiştir. Vatandaşlarımıza bu vesileyle çağırıda bulunmak istiyorum. Sağlık durumu iyi olan ve kan verebilecek durumda olan herkes kendisine en yakın Kızılay çadırına giderek kan verebilir” dedi.

 

SANAT RUHUNUZU GÜÇLENDİRİR

 

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, etkinlik kapsamında hazır bulunan Çerkezköy Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir süre sohbet etti. Çerkezköy Kaymakamı Duru “ başarılı her öğrencide üç hobi olması gerekir. Mutlaka sanat ve kültür alanında bir hobi, spor alanında bir hobi ve kitap okuma hobisi olmalıdır. Bunlar öğrencilerimizi başarıya ulaştırarak devletimize ve milletimize hayırlı evlatlar olmalarını sağlayacaktır. Sanat ruhunuzu güçlendirir. Spor sizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar, Beden ve ruh sağlığımızı korur. Kitap okumak ise bilginizi taze tutmanızı sağlar. Boş zamanlarınızı daha verimli değerlendirmek için bol kitap okuyun, spor yapın, sanatla uğraşın. Geleceğin mimarları sizler olacaksınız. Sizler, bu ülkenin gelecekteki en büyük hazinesisiniz. Ve kendinizi sürekli geliştirin. Kendinize hobiler edinin, içinizdeki yeteneği keşfedin” diye konuştu.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Müzik dinletisiyle devam eden programda Kaymakam Duru, müzik korosunda yer alan öğrencilere, öğretmenlere ve okul müdürüne teşekkür etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin istek ve taleplerini de dinledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10