Çerkezköy'de işsizlik yok, işçi arayan işveren çok

Türkiye'deki işsizlik oranlarının aksine Çerkezköy'de sanayici fabrikada çalıştıracak işçi, esnaf ise işyerinde tezgahtar ve garson bulmak için adeta kılı kırk yarıyor. Son günlerde m

Çerkezköy 14.10.2021 18:00:00 0
Çerkezköy

Son aylarda artan fiyatlar karşısında maaşlar eriyerek vatandaşların alım gücü düşerken, birçok fabrikanın mesaisiz çalışmasının yanı sıra pandemiyle birlikte inşaat sektörünün durma noktasına gelmesiyle ortaya çıkan konut açığı nedeniyle artan kira fiyatları da Çerkezköy, Veliköy ve Kapaklı OSB’deki kalifiye eleman ihtiyacının giderilememesinin sebepleri arasında yer alıyor. Pandemi sonrası cazibe merkezi olan Çerkezköy’e İstanbul’dan 50’ye yakın yeni fabrikanın taşınmasının yanı sıra bazı mevcut fabrikalardaki kapasite artırımı da kalifiye işçi açığını büyük oranda etkiliyor.

Son yıllarda Çerkezköy ve Kapaklı’daki nüfusun hızla artmasına rağmen, ÇOSB’deki kalifiye eleman açığı bir türlü kapanmazken, devletin meslek liseleri sorununu ailelere tam anlatamayışı, ailelerin çocuklarını meslek liselerine yerine lisans ya da ön lisansa yönlendirmesi de sanayideki başlıca iş gücü açığının sebepleri arasında yer alıyor. Sipariş ve üretim arasında sıkışan sanayici ise devletin kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda biran önce önlem alması gerektiğini ifade ederken; gençlerin ve ailelerinin meslek liselerinin tercih etmeleri için onlara cazip fırsatlar sunulması gerektiği, aksi takdirde önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’deki sanayici gibi Türk sanayicisinin çok daha ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacağı kaydediliyor. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10