Genç sporcu Asil Pehlivan şampiyonluk hedefliyor

İlçenin milli taekwondocularından Beyzanur Pehlivan'ın kardeşi, Oğuz Güzel Spor Kulübü sporcusu Beytullah Asil Pehlivan, Minikler Türkiye şampiyonasının düzenlenmesi halinde kendisinin şampiyon olacağ

16.10.2021 16:54:00 0
Genç sporcu Asil Pehlivan şampiyonluk hedefliyor

BENİM İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ

 

Kendisine, bu özgüvenin nereden geldiği ve sporda gelecekteki hedefleri konusunda konuşan başarılı sporcu Beytullah Asil Pehlivan, “ Buradan, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı’na sesleniyorum: 2020 yılı Minikler Taekwondo Türkiye Şampiyonası, pandemi sebebiyle düzenlenememişti. Eğer, 2021 yılı Minikler Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nı düzenlemeleri halinde,  şampiyonluğu göğüsleyeceğime inancım tamdır. 4 yaşından beri Taekwondo sporu ile ilgileniyorum. Ablam ile beraber, yaz-kış, yağmur-çamur demeden antrenman yapmaktayım. Benim en büyük şansım, ablamın, 5 yaşından beri Taekwondo ile içiçeolması, gerek ulusal gerekse de uluslararası arenalarda şampiyonluğu bulunması, Milli Sporcu ünvanına sahip olması. Ablam, Taekwondo sporunda edindiği bilgi, birikim ve tecrübelerini sürekli bana aktarmakta, ben de büyük bir azim ve istekle, kendisini dinlemekteyim. Böyle bir ablam olduğu için, gerçekten çok şanslıyım. Bunun yanında, ailemin de, spor yaşantımıza destek olması, özellikle babamızın, sporda her adımımızda yanımızda olması, benim için çok büyük bir avantaj” diye konuştu.

 

BU SPORU HERKESE TAVSİYE EDERİM

 

Pehlivan, “ Minikler Türkiye Şampiyonası’na hazırlıklarımın daha verimli olması için,  gerek il içi gerekse de il dışında ortak antrenmanlara gitmekteyim. Zaten, bir sporcuyu ileriye götürecek olan ortak antrenmanlardır. Ortak antrenman oluşmasına vesile olan antrenörler, sporcular, bence bu camianın en değerlileridir.2020 yılında da gerçekten çok iyi hazırlanmıştım. Sokağa çıkma yasaklarında,  evimizin bodrumunda, arka bahçesinde, sabah erkenden ormanlık alanlarda çalışmıştım. Yani, hastalık dönemi hariç, hiçbir zaman, spordan geri kalmadık. 2020 yılında düzenlenmeyince, gerçekten çok üzülmüştüm. Çünkü, ilk hakkımda şampiyon olarak, rekor kırma hedefindeydim. Son olarak, ana babalara bir önerim olacak: İlkokul döneminden önce, çocuğunuzu spora başlamaktan çekinmeyin. Çocuklarınız, ortaokul dönemine gelene kadar mutlaka bir spor dalı ile tanıştırın. Taekwondo sporunu herkese tavsiye ederim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10