Toprak: Çiftçiler olarak batsak da üretmeye devam edeceğiz

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada son aylarda gübre ve mazot fiyatlarının devamlı zamlanmasıyla birlikte sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Toprak, " Bu

Çerkezköy 23.10.2021 17:47:00 0
Toprak: Çiftçiler olarak batsak da üretmeye devam edeceğiz

Çiftçilerin çoğunun yağmuru beklediğini kaydeden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “ Çiftçilerimiz yağmur olmadığından dolayı ekim yapmıyor. Ayçiçeği yerleri buğday ekimine hazır. Çiftçilerimiz yağmuru büyük bir iştahla bekliyorlar” dedi.

 

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Son dönemlerde artan mazot ve gübre fiyatlarının çiftçiyi zora soktuğunu kaydeden Toprak, “ Çiftçilerimizin kullandığı üre gübresi 8 lira yükseldi. Kullanılacak gübre bulamıyoruz ve bayilerde yok satıyorlar. Fiyatın çok yükseldiğine mi üzülelim, bulamadığımıza mı üzülelim. Mazot ve gübre fiyatlarındaki artışın ardından gelecek yıl buğdayımızı ne kadara satacağız. Bu sene yüzümüz güldü fakat önümüz karardı. Kullanacağımız ilaçta yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bir yıldır gübre fiyatları yüzde yüz oranında artış gösterdi. Yakıttan gübreye kadar birçok girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntılarımız çok. Artan maliyetler dolayısıyla bir çok çiftçimiz maliyetlerini çıkaramadığı için borç batağında ve üretimi ile borcunu karşılayamadığı gibi geçim sıkıntısı içinde. Bu nedenle çiftçimize maliyetlerini karşılayabilecek şekilde destek verilmesi talebimizdir. Şartlar ne olursa olsun çiftçiler olarak batsak da üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10