Fehmi-Zeki Denizli İlkokulu-Ortaokuluna görkemli açılış

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Altek Metal San. Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli tarafından yaptırılan 24 derslik, 4 atölyeden oluşan Fehmi Zeki Denizli İl

Çerkezköy 2.12.2021 19:13:00 0
Fehmi-Zeki Denizli İlkokulu-Ortaokuluna görkemli açılış

Açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, partililer, hayırseverler, iş adamları, Denizli ailesi ve öğretmenler katıldı.

 

 

EN GELİŞMİŞ ŞEY BİLİM VE İLİMDİR

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşma gerçekleştiren hayırsever ALTEK Metal Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli,” 1939 yılında Afyon Emirdağ’da doğdum. İlkokulu Emirdağ’da okuduktan sonra orta ve liseyi Eskişehir’de okudum. Üniversiteyi bitirdikten sonra askerlikten sonra  o dönemlerde Almanya’ya büyük bir akın vardı. Büyük paralar ile çağırıyorlardı. Ben kalıp bu memlekete hizmet etmek istedim. Allaha şükürler olsun ki iyi hizmetler yaptığıma inanıyorum. Bugün 300 kişinin çalıştığı firmamızda dünyada 84 devlete ihracat yapıyoruz. 82 yaşındayım ve ilk gün ki aşkla çalışıyorum. Dünyada en gelişmiş şey bilim ve ilimdir. Atatürk’ün dediği gibi hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Bir memleket ilim ve bilim olduğu zaman zengindir. Bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ABBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Denizli’nin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Okul inşaat halindeyken Fehmi ağabey ile birlikte gezmiştik ve bu yıl okulu Çerkezköy’e kazandıracaklarını söylemişti. Fehmi Denizli’ye yol gösteren ve ricacı olan bir önceki Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ı da buradan anmadan geçemeyeceğim. Çerkezköy’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

GELECEK NESİLLERE AKTARIRLAR

 

Toplumsal barışın, refahın ve gelişmişliğin kaynağının eğitim olduğunu kaydeden Vali Yıldırım,“ Vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkeler, huzurlu ve müreffeh olurlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” diyerek eğitimin önemini güzel bir şekilde ifade etmiştir.Ülkelerin gelişmişliği eğitim seviyeleri ile paralellik gösterir. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bilgili, donanımlı, iyi yetişmiş nesiller, ülkelerin en önemli cevherleridir. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar, iyi eğitimli, kendisini iyi yetiştirmiş gençlerimizdir.İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevî ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza eğitimle aktarırız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür” dedi.

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

 

Vali Yıldırım, “ Yardımseverlik, Türk kültürünün önemli yapıtaşlarından biridir. İnsanların istifade etmesi için camii, okul, medrese, çeşme yaptırmak Türk kültüründe bir gelenek olmuştur. Bu geleneği sürdüren hayırseverlerin olduğunu görmek mutluluk vericidir. Rabbim sadaka-i cariyenizi kabul etsin. Değerli hayırseverimiz; Yaptığınız hayırla toplumumuzda iyiliklerin, güzelliklerin artmasına vesile oluyorsunuz. Yaptığınız iyiliğin başka hayırseverleri de teşvik edeceğini ümit ediyorum.Sevgili öğrencilerimizden okulda ve okul dışında maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini bekliyoruz.  Koronavirüsü tamamen yenmemiz  için aşı olmanın yanında bu tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor.  Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir.Bu vesileyle, öğrencilerimizin daha nitelikli, daha iyi imkanlarda, daha iyi bir eğitim görmesi için bu hayrı yapan Fehmi Zeki Denizli beyefendiye teşekkür ediyorum. Resmi açılışını yaptığımız bu okulda vatana, millete, insanlığa hayırlı evlatlar yetişmesini temenni ediyor, okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E ÜNİVERSİTE KAZANDIRILABİLİR

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinin Tekirdağ yöresine ait halk oyunları ekibinin gösterisi beğeni ile izlendi. Kurdele kesimi öncesinde hayırseverlere seslenen Vali Yıldırım, Çerkezköy’e bir fakültenin kazandırması gerektiğini ifade ederek, “ İnşallah hayırseverlerimiz Çerkezköy’e bir üniversite kazandırırlar. Bu üniversite teknik olup sadece mühendis yetiştirecek. Değişik konularda her alanda mühendis yetiştirecek teknik bir üniversite Çerkezköy’e gerçekten çok yakışır. Nasip olursa iki hayırseverimiz fakültesini, iki hayırseverimiz de sosyal tesisini yapabilir. İnşallah Çerkezköy’e güzel bir üniversite kazandırılabilir. İlk defa bu konuyu deklare ediyorum” diye konuştu.  Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldiler.

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10