Kocaçınar: Bizim mücadelemizin sebebi; empati

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, onlar için toplumsal farkındalık oluşturmak, toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanması amacÄ?

Çerkezköy 3.12.2021 13:14:00 0
Kocaçınar: Bizim mücadelemizin sebebi; empati

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından bugün saat 10.00’da Yalı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltı programına, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve dernek yönetimi, Çerkezköy Özel Doğaiçi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Songül Günsünler, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

 

“SORUNLARIN FARKINDA OLUNMASINI İSTİYORUZ”

 

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü aslında kutlamadıklarının, bugünün kutlama değil, bir farkındalık günü olduğunun altını çizdi. Kocaçınar, “Biz şunu çok iyi biliyoruz ki bizim mücadelemiz bir gün bizler de engelli olabiliriz kaygısından değil, bizim mücadelemiz; empati. Bizim mücadelemiz dezavantajlı gruptaki arkadaşlarımızın sosyal hayat içerisinde hak ettikleri yerleri bulmaları. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü biz aslında kutlamıyoruz. Biz bugünü önemsiyoruz çünkü sorunların farkında olunmasını istiyoruz. Sorunlarımıza çözüm bulunsun istiyoruz. Tüm mücadelemiz boyunca bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda” dedi.

 

 

 “FARKINDALIĞI TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE PAYLAŞTIRMAK”

 

Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, bu farkındalığı bir kez daha ortaya koymak için bugün bir araya geldik. Amacımız herkesle, engellilerimizle birlikte yan yana, mutlu huzurlu bir şekilde hayatı paylaşmak. Buradan bir mesaj da vermek istiyorum; inşallah el ele, yan yana, beraber güzel Çerkezköy’de, daha yaşanılabilir bir Çerkezköy’de engellilerimizin engellerini aştığı, bu farkındalığı toplumun tüm kesimlerine paylaştırdığımız bir gün olur bugün” ifadelerini kullandı.

 

“EMPATİ İLE YAKLAŞALIM”

 

Bir saniye sonrası için hiç kimsenin garantisinin olmadığını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü hem dünyada hem ülkemizde hem de Çerkezköy’ümüzde farkındalığı artırmak, engelli vatandaşlarımızın hayattaki görünürlüğünü sağlamak, engelleri kaldırmak adına bir farkındalık günü. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor; 1 saniye sonrasında hiç kimsenin garantisi yok. Yani 1 saniye sonra hayatımızı kaybedebileceğimizi veya bizlerin de engelli olabileceğini düşünerek yaşamalıyız. Bir saniye sonra her şey değişebilir. Engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları bu düşünceyle değerlendirelim. Empati ile yaklaşalım. Onların yaşadığı zorlukları, sıkıntıları ortadan kaldırmak için çabalamalıyız. Yarın öbür gün bizim de birer engelli adayı olabileceğimizi düşünerek engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmalıyız. Sadece 3 Aralık’ta değil” dedi.

 

 

RESİM HEDİYE ETTİLER

 

Daha sonra Özel Doğaiçi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan engelli bireyler, hazırladıkları resim çalışmalarını; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin’e hediye ettiler.

 

 

YAŞADIKLARI ZORLUKLARA SON VERİLMEK İSTENİYOR

 

Engellilerin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüğünü sağlamak, daha rahat bir yaşam sürmeleri için çözüm üretmek, sahip oldukları haklara dair farkındalığı artırmak, yaşadıkları zorluklara son vermek adına Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününde, ülkemizde de engellilerin istihdamı, eğitimi, sosyal ve kültürel hayata katılımı için farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

 

Haber / Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10