Kapçak: Çocuklar toplumun yapı taşıdır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Danfoss Polimer Kauçuk'un katkılarıyla Çerkezköy Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Günün anlam ve önemine ilişkin ko

Çerkezköy 4.12.2021 19:00:00 0
Kapçak: Çocuklar toplumun yapı taşıdır

Özel gereksinimli bireylerin toplumun bir parçası olduğunun vurgulanması ve engelli bireylerin önündeki engellerin tek tek kaldırılması amacıyla kurumlar arası iş birliğinin hayati önem taşıdığını vurgulamak amacıyla geçtiğimiz gün saat 14.30’da Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Savaş Kapçak, Danfoss Polimer Kauçuk yetkililerinden Operasyonel Mükemmellik Müdürü Ahmet Özer, İnsan Kaynakları Müdürü Berrak Damla Yürüyen, İnsan Kaynakları İş Ortağı Canan Yıldırım, İnsan Kaynakları Asistanı Duygu Avcu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

 

“ÇOCUKLAR TOPLUMUN YAPI TAŞIDIR”

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Savaş Kapçak gerçekleştirdi. Kapçak, çocukların toplumun temelini oluşturduğunu ve toplumun en temel yapı taşı olduğunu, bu bağlamda eşit eğitimi, eşit gelişimi hak ettiklerini vurgulayarak, “Çocukların önündeki engelleri kaldırmak birinci hedefimizdir. Okullarda, kurumlarda verilen eğitim, evde desteklenmedikçe hedeflerimizi yerine getiremeyiz” dedi. Kapçak konuşmasının devamında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yapılan etkinliklerde özel gereksinimli bireylerin yaş, gelişim ve özel gereksinimlerine uygun okulda gerçekleşen eğitimi, ev boyutuna taşıyacak gelişim süreci ve hızını artıracak materyal setlerini öğrenci ve ailesine ulaştırmada emeği geçen Danfoss Polimer Kauçuk Fabrika yetkililerine teşekkür etti.

 

“BİR GÜNE SIĞDIRILMAMALI

 

Kapçak’ın konuşmasının ardından, Danfoss Polimer Kauçuk fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Berrak Damla Yürüyen, Danfoss olarak bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Böyle anlamlı bir günü aslında tek bir güne sığdırmamak gerekiyor. Hep birlikte dayanışma ve empati içerisinde engelleri aşarak toplum olarak farkındalığımızı arttırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle biz de elimizden geldiğince bugünün farkındalığını artırmak için okul yönetimimizle birlikte bir iş birliği içinde bulunduk. Amacımız aslında bu güzel çocukları mutlu etmekti. Herkese eşit hakkı, eğitimi sunabilmekti” ifadelerini kullandı.

 

MÜZİKLERLE EĞLENDİLER

 

Yürüyen’in ardından Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Eyüp Yarar, Engelliler İçin Yaşamalı adlı şiirini okudu. Şiirinin ardından Aygüneş Özel Rehabilitasyon Merkezi Okul Müdürü Murat Can Danfoss Polimer Kauçuk Firma yetkililerine plaket takdim etti. Daha sonra çocuklara alınan hediyeleryetkililer tarafından dağıtıldı. Hediyelerin ardından programın sonunda çocuklar çalan müziklerle doyasıya eğlendi. 

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10