İş arayanlara İŞKUR desteği

Çerkezköy İŞKUR Şube Müdürlüğü’nün işsizliğe çözüm amaçlı geliştirdiği mesleki eğitim projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Çerkezköy 2.11.2011 20:20:00 0
 İş arayanlara İŞKUR desteği
KURSLAR DEVAM EDİYOR
Çerkezköy İŞKUR Şube Müdürü Ercan Sözen, istihdam garantili UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) kurslarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezleri ile de ortak projelere devam edildiğini kaydetti. Sözen, işsiz vatandaşların İŞKUR ve UMEM internet sayfalarını takip ederek, açılacak yeni kurslardan haberdar olabileceklerini belirtti. Sözen, 21 Kasım 2011'de Halit Narin Lisesi’nde Gaz Altı Kaynakçılığı kursunun da başlayacağını söyledi.
 
MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
İŞKUR’un vatandaşlara hobi kazandırmaya yönelik değil meslek sahibi yapmaya yönelik kurslar açtığını ifade eden Sözen, kurs sonucunda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kursiyerlere sertifika verildiğine dikkat çekti. İŞKUR’un düzenlediği mesleki kurslara katılan vatandaşlara günlük 15 TL tutarında harcırah ödendiğini söyleyen Çerkezköy İŞKUR Şube Müdürü Sözen, vatandaşların http://www.umem.org.tr/ ve http://www.iskur.gov.tr/ internet sitelerini takip ederek açılacak kurslardan haberdar olabileceğini aktardı. Sözen, işsiz vatandaşlara yardım etme amacıyla düzenledikleri bu kurslara zaman zaman kursiyer bulmakta sıkıntı çektiklerini sözlerine ekledi.
 
İŞÇİ-İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ
Sözen’in verdiği bilgilere göre; iş arayışında olan vatandaşlar İŞKUR internet sayfasını ziyaret ederek, bölgede iş arayan firmaların ilanlarına da ulaşabiliyor. Ayrıca eleman arayan firmalar da İŞKUR internet sayfasına verecekleri ilanlarla eleman ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.
 
SANAYİCİLERE SESLENDİ
Çerkezköy’ün bir sanayi şehri olduğuna dikkat çeken Sözen, sanayicilerden UMEM beceri kursları konusunda daha fazla destek beklediklerini de ifade etti.
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10