Kızılpınar’da bütçe 19 milyon TL

Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin 2012 gelir ve gider bütçesinin 19 milyon 52 bin 520 TL olarak

Çerkezköy 2.11.2011 20:46:00 0
Kızılpınar’da bütçe 19 milyon TL
Kızılpınar Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Başkan Korkmaz'ın son bir ayda yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine verdiği bilgilerin ardından Van depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi. Korkmaz, Kızılpınar Vanlılar Derneği ile birlikte deprem bölgesine üç tır yardım gönderildiğini, bayramın ardından iki tırlık yardım konvoyunun yeniden yola çıkacağını açıkladı.
 
'KIZILPINAR DA DEPREM BÖLGESİ'
Van’da yaşanan 7.2’lik depremden herkesin ders çıkarması gerektiğini söyleyen Korkmaz, beldedeki inşaatlarda denetimlerin artırılması için önlemler aldıklarını ifade etti. Korkmaz, “Fen İşleri Müdürlüğü'nü uyardık. Kızılpınar’ın da deprem bölgesi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yapı denetçileri ve müteahhitler ile bayramın ardından bir toplantı gerçekleştireceğiz. Van’da insanların yaşamına malolan konutları inşa edenleri kınıyoruz. İmar konusunun üzerine büyük bir hassasiyetle gideceğiz” dedi.
 
BÜTÇE 19 MİLYON 52 BİN 520 TL
Toplantının ilk gündem maddesi olan 2012 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifeleri oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Ana gündem maddelerinden biri olan 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyona giden Kızılpınar Belediyesi’nin 2012 gelir ve gider bütçesi, 19 milyon 52 bin 520 TL olarak öngörüldü.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 
Belediye zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücretlerinin tespitinin görüşüldüğü gündem maddesinde çalışanlara, devletin verdiği 187 TL  ücretin yüzde 50’sinin ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda 237 ada 5 nolu parselde elektrik trafosu yeri için imar plan tadilatının yapılması görüşüldü. Ticaret ve konut alanı olan parselin elektrik trafo yeri olarak imar plan tadilatının yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
İKİNCİ OTURUM 16 KASIM’DA
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, toplantı başında gündeme eklenen Uzmanlar Doğu Anadolu Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Sağlık Turizm Hizmetleri'nin dilekçesinin görüşülmesine geçildi. Belediye Kültür Binası'nın üst dört katının, giriş katındaki üç bölmenin ve bodrum kattaki konferans salonunun sol tarafında bulunan kısmın 19 yıllığına Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılması amacıyla tadilat projesine uygun olarak yıllık 6 bin TL bedel ve TÜFE artış oranı kadar kira artışı kaydıyla kiralama talebini görüşen meclis üyeleri, binanın ilgili bölümlerinin 11 yıllığına kira verilmesi Hüseyin Şenses’in red talebine karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 271 ada 1 nolu parselin özürlü yaşam merkezi ve eğitim kurumuna bağışlanması ise oy çokluğu ile reddedildi. Toplantının ikinci oturumu, 16 Kasım Çarşamba günü, saat 14.30’da yapılacak
 
ALMAN HEYET MECLİS GÜNDEMİNDE
Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar'ı ziyaret eden Alman heyeti de toplantı gündemine taşıyan Başkan Korkmaz, heyetin Kızılpınar’dan çok memnun kaldığını, belediye çalışanlarına teşekkürlerini ilettiğini söyledi. Alman Belediye Başkanı Karl-Heinz Schlumberger ile Selimiye Camisi'ne gittiklerinde Schlumberger'in kendisine Türk-Kürt sorunundan söz ettiğini ifade eden Korkmaz, Alman başkana Türk ve Kürtlerin et ile tırnak gibi olduklarını ve herkesin bayrak için seve seve canını feda edeceğini söylediğini aktardı. Konuşmasını terör örgütü PKK’ya tepki göstererek sürdüren Korkmaz, “Bu vatan için canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan BDP’li milletvekilinin 'Savaşta her iki taraf da ölür' açıklamasını kınıyorum ve BDP’lileri sağduyulu olmaya çağırıyorum. Türk milleti olarak üç beş çapulcuya bu memleketi yem etmeyiz. Sizler Kürtleri temsil edemezsiniz ve benim Kürt Milletimi kandıramazsınız. Kimse onların oyuncağı olmayacaktır.” ifadelerini kullandı. 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10