İkinci sandalye Yanıkağıl'a gitti

Tekirdağ İl Genel Meclisi’nde kabul edilen ve ödeneği İl Özel İdaresi tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis edilen “Her ilçeye iki akülü tekerlekli sandalye” projesi sürüyor

Çerkezköy 3.11.2011 21:06:00 0
İkinci sandalye Yanıkağıl

Tekirdağ İl Özel İdaresi'nin “Her ilçeye iki akülü tekerlekli sandalye” projesi, Yanıkağıl Köyü'nde yaşayan bedensel engelli Kıymet Fıçıcı'nın yüzünü güldürdü.

45 YILDIR ENGELLİ

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı ve Çerkezköy Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nuray Koç, muhtarlardan edindikleri bilgi ve müracaatlar ile Çerkezköy'deki ikinci akülü tekerlekli sandalyenin 45 yıldır bedensel engelli olan Kıymet Fıçıcı’ya verilmesini kararlaştırdı.

HER YIL İKİ SANDALYE

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler'in yaptığı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi, her yıl Tekirdağ'a bağlı tüm ilçelere iki akülü tekerlekli sandalye için ödenek ayıracak. Bu yıl proje için tüm ilçelere 4’er bin TL tahsis edildi. Akülü tekerlekli sandalye sahibi olabilmek için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, sağlık kurulundan alınmış “tekerlekli sandalye kullanması gerekiyor” raporunu sunması gerekiyor. Ayrıca vatandaşlardan sosyal güvencesinin sahibi olmadığını ve maddi durumunun yetersizliğini belgelemeleri isteniyor. İl Özel İdaresi gelecek yıl da bu şartları taşıyan iki engelliye akülü tekerlekli sandalye verilecek. Bu yıl Çerkezköy'deki ikinci akülü tekerlekli sandalyenin sahibi olan Fıçıcı, kendisine teslim edilen sandalyesi için “Elim, ayağım” dedi. Projenin ilk sandalyesi Bahçeağıl Köyü’nde yaşayan, 68 yaşındaki felçli Mürvet Urcan’a dört ay önce teslim edilmişti.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10