Valilikten ‘okul’ açıklaması

Tekirdağ Valiliği Müjgan Serkan Karagöz İş ve İlköğretim Okulu ve Veliköy Belediyesi tarafından yaptırılan İlköğretim Okulu ile ilgili gazetemizin 6 Eylül tarihli nüshasında yer alan “Ne teslima

Çerkezköy 15.11.2011 09:10:00 0
Valilikten ‘okul’ açıklaması
İHTAR YAZISI
 

Valilikten yapılan açıklamaya göre: Fevzipaşa Mahallesi 1503 ada 1 parselde devam etmekte olan Müjgan-Serkan Karagöz İş ve İlköğretim Okulu ikmal inşaatı işinin süresi 17 Temmuz’da doldu. Yüklenici firma 18 Temmuz’dan bu yana cezalı olarak çalışıyor. Valilik, 30 Eylül’de yüklenici firmaya yazdığı ihtar yazısı ile okulun kısa sürede bitirilmesi uyarısında bulundu ve aksi taktirde sözleşmenin feshedileceğini bildirildi.

 

'30 GÜNDE TAMAMLANACAK'

 

Okulun tabelasında “engelli” ibaresinin yer almaması konusundaki eleştirilere de cevap veren Tekirdağ Valiliği, hayırseverler Müjgan ve Serkan Karagöz ile 11 Ağustos 2009 tarihinde imzalanan sözleşmede okula “Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz İş Okulu ve İlköğretim Okulu adı verilecektir” ibaresine yer verildiğini bildirdi. Özel İdare Müdürlüğü tarafından ikmal ihalesi yapılan okulun yüklenici firma olan Coşkun Gıda Oto İnş. San ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 17 Temmuz 2011 tarihinde yüzde 70'inin bitirilmiş olması gerekiyordu. Aynı tarihte yapılan incelemede işin bitirilemediği görüldü ve yüklenici firma için günlük 411,46 TL ceza uygulanmaya başlandı. Valiliğin açıklamasında 17 Ağustos 2011'de okul inşaatında yapılan incelemede inşaatta ilerleme olduğunu tespit edildiği de kaydedildi.

 

 'GEÇİCİ KABUL YAPILAMADI'

 

Valilik açıklamasında “Ne teslimat var ne atama” başlıklı habere konu olan Veliköy Belediyesi’nin yapımını üstlendiği ilköğretim okuluna da değinildi. Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Veliköy'deki ilköğretim okulu inşaatı 8 Mayıs 2008 tarihinde ihale edildi ve Ağa Yapı İnşaat Malz. Stş. Taah. Tic. Ltd. Şti.’i okul inşaatının yüklenicisi oldu. İhaleye göre yüklenici firmanın inşaatı 13 Ekim 2009 tarihinde bitirmesi gerekiyordu. Firma inşaatı sonlandıramayınca ek süre talebinde bulundu. Yüklenici, 23 Ağustos tarihinde inşaatın geçici kabule hazır olduğunu bildirdi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen teknik personel inşaatta yaptıkları inceleme bir takım eksiklikler belirledi ve bunları firmaya bildirdi. Son olarak 6 Eylül 2011 tarihinde yüklenici firmaya gönderilen yazıyla sürenin 31 Ağustos’ta dolduğu fakat eksikliklerin henüz tamamlanmadığı ve sözleşmenin 15 gün içinde feshedileceği bildirildi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10