ÇTSO Meclisi’nde kılıçlar çekildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı üyeler arasındaki tartışmalara sahne oldu. Odanın banka hesabında bulunan 905 bin 895 TL’nin neden kullanılmadığını soran üy

Çerkezköy 16.11.2011 00:21:00 0
ÇTSO Meclisi’nde kılıçlar çekildi
ÇTSO'da Meclis Başkanı İsmail Akın yönteminde gerçekleştirilen kasım ayı meclis toplantısı 2011 yılı Ekim ayı gelir - gider, banka cetveli ve mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesiyle başladı. ÇTSO'nun 194 bin 632 TL geliri ve 75 bin 113 TL gideri olduğu aynı zamanda banka hesabında 905 bin 895 TL'sinin bulunduğu belirlendi.
 
'PARAYI NEDEN KULLANAMIYORUZ?'
Gündem maddeleri görüşülürken ÇTSO Meclis Üyesi Gürdal Adal banka hesabında bulunan paranın neden kullanılmadığını, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmet Bilecen’e sordu. Öğrencilere eğitim bursu verilmediğini ve burs konusunda sonuca varılması gerektiğini savunan üye Taha Ülker de konu hakkında Bilecen’den bilgi istedi. Başkan vekili Bilecen, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Aralık ayı itibariyle bursların verilmeye başlanacağını söyledi.
 
'KALICI ESERLER GEREKİYOR'
Burs verilmek için imkanlarının bulunduğunu ve bahanelere sığınılmaması gerektiğini söyleyen Gürdal Adal “Önceki dönemlerde lise yapıldı. İki buçuk yıl olmasına rağmen şu ana dek yapılan veya yapılması planlanan proje yok. Para birikiyor ama kalıcı bir proje ile gelmediniz. Sizleri şiddetle kınıyorum. Kalıcı bir eser yapılması gerekiyor. Küçük değil büyük düşünün. Bu bütçeyle kalıcı bir eser yapılabilir. Burası hizmet verme yeri, para biriktirme yeri değil. Bu paranın birikeceği zaten belliydi” seslenişinde bulundu.
 
'KİN VE HUSUMET'
Meclis üyelerinin her toplantıda tartışma içinde olduğunu ve konuşamadığını da belirten Adal  “Ben bu mecliste bir işe yarayamıyorsam, gider istifa ederim. Beş dakika süre verilir, mizan incelenir. Fakat bizler şuraya bu kadar para gitti, şuradan şu kadar aldık diyerek tek tek hepsini okuyarak zaman kaybı yaşıyoruz. Toplantılar verimli geçmiyor. Dilek ve temenniler maddesine geldiğimiz zaman herkes meclis salonunu boşaltıyor. Boşu boşuna geldik. Paramız var bir şey yapamıyoruz. Öğrencilerimize burs dahi veremiyoruz. Projeler üretilmeli ve tartışılmalıdır. Kin ve husumet ile hasta olursunuz” dedi. Adal, banka hesaplarında bulunan para ile öğretmen evi yada kadın sığınma evi yapılması önerisinde bulundu.
 
'BEYNİ YORULMUŞ YÖNETİM'
Adal’ın konuşmasına destek veren Meclis üyesi Taha Ülker de aylık gelir tablosunun sadece başlıklarına bakılmasının gerektiğini ve ayrıntıları okumanın bir anlamı olmadığını söyledi. Her yönetimin hatasının olabileceğini ve yönetime sonuna kadar güvendiğini belirten Adal, “Artık önümüze bakalım ve birlik olalım. Geçmişi değil, geleceği konuşalım. Meclis olarak 14 toplantımız kaldı. Her toplantı bir saat olsa insanlara hizmet vermek için 14 saatimiz var. Toplantılarda sadece el kaldırıp indiriyoruz. Proje gelsin yönetim olarak değerlendirelim. Beyni yorulmuş bir yönetim görüyorum. Lütfen bir saatlik arayı iyi değerlendirelim” ifadelerini kullandı.
 
'GERİDE KALDIK'
Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Sebahattin Hasanoğlu da geride kalan 33 toplantının kısır çekişmelerle geçtiğini ve önemli konuların gündeme gelmediğini söyledi. Hasanoğlu, projelerin Ocak ayından itibaren gündemde olacağını ifade etti. Hasanoğlu’nu demagoji yapmakla suçlayan Rahmi Yılmaz “Düne kadar ÇTSO’nun muhasebesi yoktu. Şimdi muhasebe işliyor. Yönetim kurulu üzerindeki hakkı meclis kullanamadı. Haksızlıkları gündeme getirmek kişisel çekişme olarak algılanmamalı. Biz on aydır Gürkan Kesim ve Salih Yılmaz ile birlikte meclisi eleştiriyoruz” açıklamasını yaptı. Yılmaz, Cezayir’e giden meclis üyelerinin, ÇTSO’nun tanıtımı için 136 adet tanıtım katalogu götürdüğünü belirterek, “Diğer ülkeler CD ile tanıtırken, biz elimizde kataloglarla gittik. Bu durum ne kadar geride kaldığımızı gösteriyor. Gereksiz fuar ve gezilere harcadığımız paralar yüzünden burs verdiğimiz öğrenci sayısını artıramıyoruz. Aslında 75 öğrenciye ödediğimiz aylık 120 TL'yi, 150 öğrenciye aylık 200 TL şeklinde yenileyebilecek imkanımız var” açıklamasını yaptı.
 
800 ÜYEYE İCRA TAKİBİ
Odanın 800 üyesinin icraya verildiğini söyleyen Meclis Üyesi Salih Yılmaz, “21 Ekim tarihinde Ertan Selvili’nin başkanlık yaptığı toplantıda, oda üyelerinin menfaatleri düşünülmeksizin, odaya ait borcu bulunan 800 civarı üyemizin icraya verilerek alacak tahsilatlarının yapılmasına karar verilmişti. Ayrıca bu arkadaşlarımızın ardamarları çatlamışçasına önceden olduğu gibi halen kendi yakınlarının menfaatlerini ön planda tutma gayretleri üyelerimize hizmet etme amaçlarının önüne geçmiştir” ifadesini kullandı.
 
20 BİN TL AKTARILDI
Hararetli ve esprili tartışmaların yaşandığı toplantının dördüncü gündem maddesi, 2011 yılı tahmini gider bütçesinin dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler hesabının binalar bakım onarım ve inşaat giderleri kaleminden, sabit kıymetler hesabının cari yıl demirbaş giderleri kalemine aktarım yapılmasıydı. Demirbaşlar hesabına 20 bin TL aktarma teklifi Aktaş Güler, Salih Yılmaz ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
KINAMA CEZASINA RED
Gündemin son maddesi, odanın disiplin kurulunun  2 Kasım 2011 tarih 2011/4103 sayılı yazısı görüşüldü. Emine ve Kadriye Şen’in Gürpo Dayanıklı Tüketim Malları Şirketi sahibi ve oda üyesi Nazım Özer’den şikayetçi olmuşlardı. Disiplin kurulunun yaptığı araştırmada konunun doğru olduğu tespit edildiği ve Özer’e kınama cezası verilmesi gerektiği belirtildi. Meclis’in vereceği kınama cezasının ağır olacağını belirten başkan Akın, bu maddenin mahkeme sonucunun ardından görüşülüp karara bağlanması tavsiyesinde bulundu. İlgili madde meclis üyelerinin tamamının oyu ile yargı kararı sonrasına ertelendi.

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10