Çerkezköy’ün 2012 bütçesi 42 milyon TL

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu yaptı. 2012 mali yılı tahmini bütçesinin 42 milyon 295 bin TL olarak kabul edildiği toplantıda, suya da yüzde 5 zam yap

Çerkezköy 16.11.2011 00:29:00 0
Çerkezköy’ün 2012 bütçesi 42 milyon TL
Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirdi.
 
2012 YILI BÜTÇESİ 42 MİLYON 295 BİN TL
Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00’da gerçekleştirilen toplantıya Aynur Düzgünel ve Zafer Erdağ dışındaki diğer meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde 2012 mali yılı tahmini gelir ve giderleri ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede 2012 yılı tahmini gelir gider bütçesinin 42 milyon 295 bin TL olarak öngörüldüğü söylendi. Komuyla ilgili bilgi veren komisyon başkanı Ziya Osmanoğlu, tahmini bütçeyi geçen yılki bütçe ile karşılaştırarak değerlendirdiklerini söyledi. Makul artış yapılarak yeni bütçenin oluşturulduğunu belirten Osmanoğlu, 2011 bütçesine göre yüzde 10 artış olduğunu belirtti. 
 
2011 YILI BÜTÇESİNİN YÜZDE 90’I GERÇEKLEŞTİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 2011 yılı bütçesinin yüzde 90’ının gerçekleştirildiğini belirterek “Yıl sonuna kadar hemen hemen tamamını gerçekleştireceğiz. Şuanda rakam olarak 33 milyon TL’deyiz. Yıl sonuna kadar 38 milyonu bulacağız” dedi. Bazı belediyelerin harcayabileceğinin iki katı bütçe hazırladığını ifade eden Ertem “Ben buna karşıyım. Esas doğru olan bütçeyi doğru öngörmek ve gerçekleştirme oranını yüksek tutmaktır. Çerkezköy’de 2011 yılı bütçesinin gerçekleştirme oranının yüzde 90’ın üzerinde olması büyük başarıdır” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, BÖLGENİN KURTULUŞU DEMEK
Çerkezköy’ün ciddi anlamda büyüdüğünü söyleyen Ertem “2012 yılı için 42 milyon TL’lik bütçemiz var. 5-6 sene sonra 100 milyon TL’yi bulacağız” dedi. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne alınması konusuna da değinen Ertem “Tekirdağ, büyükşehir statüsüne alınacak 11 ilin içinde. 2012 yılında her şey tamamlanacak. Büyükşehir yapılanmasına geçmiş olacağız” dedi. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne alınmasını ‘bölgenin kurtuluşu’ olarak değerlendiren Ertem “Bunu belediye başkanı ve Çerkezköy’de yaşayan vatandaş olarak söylüyorum. Bu bölgenin sıçrama yapması, güçlenmesi için tek elden yönetilmesi lazım. Birleşim halinde büyük bir sıçrama yaparız” diye konuştu. 2012 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edilirken, “42 milyonu Çerkezköy’ün imarı ve gelişmesi için harcayacağız” diyen Ertem de bütçenin hayırlı  olması temennisinde bulundu.
 
 
SUYA YÜZDE 5 ZAM
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde, 2012 mali yılı gelir tarifesi konusunda komisyon kararı görüşüldü. Kararla ilgili yapılan bilgilendirmede mezhabahe ücretine zam yapılmaması kararının yanı sıra suya da yüzde 5’lik zammın kararlaştırıldığı belirtildi. Diğer gelir tarifelerine de yüzde 10’luk zam yapıldığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Ertem komisyonun kararına saygı duyduğunu belirterek “Suya yüzde 5 zam yapılması vatandaşın lehine bir karar. Gönül ister ki yapmayalım ama enerji fiyatlarındaki artış ortada. Zamla birlikte 1.88 TL olan su ücreti 1.95 TL’ye çıktı” dedi.
 
EN UCUZ SU BİZDE
Bölgede en ucuz suyun Çerkezköy’de olduğu iddiasında bulunan Ertem “Bölgede diğer belediyelerle suyu aynı şekilde kullanmamıza rağmen en ucuz su bizde. Çerkezköy halkı en ucuz suyu kullanıyor. Suyumuz Çorlu, Kapaklı, Tekirdağ, Saray, İstanbul, Silivri’den çok ucuz. Bu konuda herkesle her platformda tartışmaya ve ispatlamaya da hazırım” diye konuştu. Şuana kadar su ile ilgili hiçbir rahatsızlık ve şikayet yaşanmadığını belirten Ertem iskan ile ilgili de çeşitli iddialarda bulundu. 
 
EN FAZLA İSKAN BİZDE
“İnşaat, bina oranına göre en fazla iskanlı bina da bizde” diyen Ertem, isim vermeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun açıklamalarına da göndermede bulunarak “Biz istiyoruz ki hepsi yapıldığında iskanlı hale gelsin. Ama bizim belediye olarak yaptırımımız söz konusu değil. İnşaat yapılırken satılıyor. Satılan binaya vatandaş oturuyor. İskan olmadığı için şantiye elektriği ve suyu kullanıyor. Şantiye elektriği ile suyunun fiyatının fazla olması insanları iskan almaya zorlamak için” dedi.
 
ERTEM’DEN İSKAN ÖNERİSİ
“İskan verilmediğini iddia eden arkadaşın bir akıl danesi var” diyen Ertem, önceki dönemlere oranla kendi belediye başkanlığı döneminde verilen iskanın katlandığını söyledi. Ama bunun yeterli olmadığını ifade eden Ertem “Bu sadece Çerkezköy’de geçerli olan bir uygulama değil. Türkiye’deki bütün belediyelerin uygulaması budur” dedi. Bu konuya öneri de getiren Ertem “’İskan olmadan oturulamaz’ şartı koysunlar. Bir kanun maddesi konsun. Vatandaş iskanını almadan müteahhitten satın almasın, iskansız bina satışı yapılamasın. O zaman bakın insanlar nasıl iskan almaya geliyor diye konuştu.
 
İLÇE BAŞKANININ KENDİ YAPTIĞI BİNA ÇÜRÜK
Kaçaklar konusunda da iddiada bulunan Ertem “8 yıldır başkanım. Bir tek kaçak kata izin vermedim. Yüzde 40’ı aşan hiçbir binaya izin vermedim. Bazıları demeçler vererek insanların aklını çelmeye çalışıyor. Bu kişide aile bilinci, toplumda birlikte yaşama bilinci yok, vurdumduymazlık, umursamazlık var. O arkadaşımızın Fevzipaşa Mahallesi’nde 2 binası vardı. Bir tanesi bugün yok. 6 katlı bina olmasına rağmen sahipleri tarafından yıkıldı yeniden yapılıyor. Çünkü bina çürük çıktı. O ilçe başkanının kendi yaptığı bina iskansızdı. Yeni yaptığı bir bina daha var. Merdivenleri yok. İskanı yok. Çürük bina yapacak sonra millete çamur atacak. İlk yıkılacak bina onun binasıdır” dedi. Kaçak konusunu da kendince tanımlayan Ertem “Kaçak, kendisine rant sağlayacak bir durumu varsa kaçaktır. Kat fazlalığı, oturumu yüzde 40 yerine 50 olursa kaçaktır. Ama ikinci katta 20-30 santimin kendisine rant sağladığını söyleyebilir miyiz? Kendine rant sağlamıyorsa kaçak vasfına girmez diye değerlendiriyorum. Ama kanuna göre hepsi kaçak vasfına giriyor. Muhatabımız hatayı yapanlar olsa gerekeni yapalım ama muhatabımız vatandaş. Oradaki vatandaşı kimsenin mağdur etmeye hakkı yok” ifadelerini kullandı.
 
ÖNCE KENDİ İSKAN ALSIN
“Benden daha fazla Çerkezköy’de bina yıkan başka bir belediye başkanı yok” diyen Ertem “İskandan bahseden insanın önce kendinin iskan alması lazım. Yaptığı hiçbir binada iskan yok. Önce kendisi sağlam bina yapacak” şeklinde konuştu. Gelir tarifesi ile ilgili komisyon kararının mecliste görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2012 mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücreti konusu ile ilgili komisyonun kararının görüşülmesine geçildi. Yasa ile belirtilen tavan ücreti oranında fazla mesai ücreti ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. 
 
RESMİ ALANDAN TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
2012 mali yılında uhdelerinde resmi görevleri bulunmayanlara verilecek olan ücret konusunda da komisyonun tavsiye kararı oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde görüşülen “2011 mali yılı gider bütçesinde aktarma yapılması” konusu da mecliste görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında İmar Komisyonu’na havale edilen konular da görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan 700 Sayılı Çerkezköy Kredi Kooperatifi’nin resmi kurum alanının ticari alana dönüştürülmesi talebi ile ilgili talebinin kabul edilmesine ilişkin komisyon kararı da mecliste oy birliği ile kabul edildi.
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 2 ARALIK’TA
Meclis toplantısının son gündem maddesinde görüşülen arsa takas talebine ilişkin komisyon kararı da mecliste oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2 Kasım Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10