Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, deprem ve imar konusunda müteahhitleri uyardı; “İnsanların kaderi sizin elinizde”

Yapı Denetim firmalarının temsilcileri ile toplantı yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, önceki gün saat 14.00’da da Kızılpınar’daki müteahhitlerle bir araya geldi. Yaklaşık iki saat s

Çerkezköy 17.11.2011 00:30:00 0
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, deprem ve imar konusunda müteahhitleri uyardı;  “İnsanların kaderi sizin elinizde”
Van’da yaşanan deprem sonrası, ilk olarak Yapı Denetim Firmalarının yetkilileri ile toplantı yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, önceki gün de Kızılpınar’daki müteahhitlerle bir araya geldi.
 
HERKES DAHA DİKKATLİ OLSUN
Toplantıda konuşan Başkan Korkmaz, müteahhitlerle belediye arasında birçok sorunun olduğunu belirterek “Bundan sonra yapılılaşmayla ilgili en ufak bir taviz dahi verilmeyecek. En ufak usulsüzlük olsa dahi bayındırlığa bildireceğiz. Bizim belediye olarak 50 bin lira ceza verme yetkimiz var. Bayındırlığa gittiği zaman bu ceza 75 bine kadar çıkıyor. Bu yüzden projede ne varsa o uygulanmalı” dedi. Ruhsat konusunda da çok hassas davranacaklarını ifade eden Korkmaz, “Artık Kızılpınar’da doğal gaz var. Bu nedenle hafriyat almadan önce kesinlikle belediyeye haber verilmeli; çünkü olası bir doğalgaz patlaması büyük felaketlere sebep olabilir, bu nedenle çok dikkatli olunmalı” diye konuştu.
 
MİMARİ FARKLILIK DİKKAT ÇEKİYOR
Belediye olarak, yatırımcıların işini zora sokmak istemediklerini ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı Korkmaz, “Ama kaş yapalım derken gözde çıkartmayalım. Bu anlamda belediye ve müteahhitler üzerine düşeni yapmalı. Yapı denetim firmalarının da nasıl bir sistemle çalıştığını anlamadım”  dedi. Kızılpınar’da inşaatlar arasındaki mimarı farklılıkların dikkat çektiğini söyleyen Korkmaz, yapı denetim firmalarının da takipçisi olacaklarını belirtti.
 
İNSANLARIN KADERİ SİZİN ELİNİZDE
Van depreminden dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Faruk Korkmaz, “Bölgemiz deprem bölgesi. Biz her anlamda hazırlıklı olmalıyız. İnsanların kaderleri siz müteahhitlerin elinde. Bu işe vicdanen de bakmak lazım. İnşaatları yaparken denetimlerin, uygulamaların, kuralların önemine dikkat ederken vicdanınızın sesini de dinleyin” dedi.
 
BETONLAR KALİTELİ DEĞİL
Toplantıda konuşan müteahhitler de yapı denetim firmalarının tam anlamıyla işleri takip etmediğini, bunun da sıkıntı yarattığını söyledi. Müteahhitler, sanayi firmalarından gelen betonun da kalitesiz olduğunu da savunurken, Başkan Korkmaz bu konuda gerekenin yapılacağını söyledi. Toplantıda Başkan Korkmaz, müteahhitlerden Van’dan bölgemize göç eden yardım eli uzatmalarını istedi. Olası bir depreme karşı yapılabilecek hazırlıkların görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10