Karaağaç Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunu yaptı

Karaağaç Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunu gerçekleştirmek üzere dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında toplandı. 201

Çerkezköy 19.11.2011 01:13:00 0
Karaağaç Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumunu yaptı
Karaağaç Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda Plan ve bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’na havale edilen konuları görüşmek üzere dün yeniden toplandı. Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapılan toplantı saat 10.00’da başladı.
 
BÜTÇE 9 MİLYON
Toplantıda ilk olarak 2012 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçeleri görüşüldü. Encümen kararı ile 8 milyon 148 bin 230 TL olarak belirlenen ve komisyon tarafından 9 milyon 3 bin 730 TL’ye yükseltilen bütçe meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 2011 yılı bütçesi ile ilgili bilgi veren Başkan Yücel, 2011 yılı bütçesinin yüzde 47 oranında gerçekleştiğini belirterek, yılsonuna bu oranın yüzde 55’e çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi.
 
2.5 MİLYON TL’Sİ İLLER BANKASI’NDAN
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2012 Mali Yılı gelir tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Karaağaç Belediye Başkanı Yücel, 9 milyon TL’lik bütçenin 2 milyon 500 bin TL’lik kısmının İller Bankası’na borçlanma yolu ile sağlanacağını belirtti. Bütçenin kalan 3 milyon 240 bin TL’sinin kişi ve kurumlardan alınacak paylarla, 2 milyon 500 bin TL’sinin de vergi ve harçlarla elde edilmesini öngördüklerini dile getiren Yücel bu bağlamda vergi ve harçlara yüzde 7 ile 10 arasında zam yapılacağını ifade etti. Emlak vergilerine de yüzde 5.1 oranında zam yapıldığını kaydeden Yücel, gündem maddesini meclis onayına sundu. Gündem maddesi mecliste oybirliği ile kabul edildi.
 
İSKAN HİZMETLERİNE 7 MİLYON
Beldeye sağlık ocağı ve muhtarlık binaları yapılacağını söyleyen Başkan Yücel, 2012 bütçesinin yüzde 20’lik kısmının Meslek Lisesi yapımına ayrılacağını belirtti. Ayrıca beş farklı mahalleye çocuk parkı, 6 kilometre yol, köprü yapımı için 40 metrelik dere ıslahının yapılacağını söyleyen Yücel, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet damperli kamyon, bir adet çöp aracı ve bir adet makam aracı alınacağını açıkladı. Bütçenin 7 milyon TL’sinin iskan hizmetlerine, 1.6 milyon TL’sinin kamu hizmetlerine ayrılması ve 2011-2012 bütçe kalemleri arasında aktarma yapılması yönündeki komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.
 
TREDAŞ’IN TALEBİNE RED
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 544 ada 2 parselde yapılacak imar tadilat çalışmaları görüşüldü. Daha önceki toplantıda söz konusu çalışmaların yeşil alanları tahrip edeceği gerekçesi ile yeniden görüşülmek üzere iptal edilen TREDAŞ’ın elektrik direği dikme talebi imar komisyonunca yeniden incelendi. Yapılan incelemelerde gerekli düzenlemelerin yapılmadığını tespit eden imar komisyonun projeye red kararı verdiği belirtildi. Komisyonun tavsiye kararı mecliste de oybirliği ile kabul edildi.
 
DİYANET İŞLERİ’NDEN YAZI BEKLENECEK
Toplantıda, bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen İmam Ali Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Camii yeri talebi ile ilgili komisyon kararı da görüşüldü. Komisyon’un “Diyanet İşleri’nden konuyla ilgili yazının gelmesi için beklenilmesi” yönündeki tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.oturumu sona erdi.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10