Emlakçılar, Karagöz ile ‘devam’ dedi

Çerkezköy Emlakçılar Derneği’nin 3. Olağan Kongresi önceki gün gerçekleştirildi. Dekor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede seçimlere tek liste ile gidilirken; mevcut başkan Serkan KaragÃ?

Çerkezköy 20.11.2011 20:33:00 0
Emlakçılar, Karagöz ile ‘devam’ dedi
Çerkezköy Emlakçılar Derneği’nin 3. Olağan genel Kurul Toplantısı önceki gün saat 13.00’da Dekor Düğün Salonu’nda yapıldı.
 
MALİYE’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden genel kurulda Divan oluşturuldu. Ahmet Azcan, Nursen Sert, Enver Özel ve Fikri Güzel’den oluşan divan kurulunun seçilmesinin ardından Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz konuşma yaptı. Konuşmasında kayıt dışı emlakçılık yapan şahısların hem mesleğe hem de ekonomiye büyük zarar verdiğine dikkat çeken Serkan Karagöz, maliye ve vergi dairelerinin bu sorunu daha sıkı takip etmeleri gerektiğini söyledi. Karagöz, Çerkezköy’ün iş hacmi itibariyle emlakçıları meslek odası çatısı altında toplayacak kapasitede olduğunu ifade etti. Kayıt dışı emlakçılıkla mücadelede Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu yasalarının çok önemli olduğunu belirten Dernek Başkanı Karagöz, mesleklerinin geleceği için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.
 
HARCAMALAR İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Serkan Karagöz’ün konuşmasının ardından 2008, 2009, 2010 yıllarına ait gelir-gider tablolarının okunması ve ibra edilmesine geçildi. 2008’de 2 bin 535 TL, 2009’da 10 bin TL, 2010’da ise 10 bin 118 TL şeklinde oluşan mali tablo oybirliği ile kabul edildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Ahmet Şişman tarafından denetim kurulu raporu okundu.
 
KARAGÖZ GÜVEN TAZELEDİ
2011, 2012, 2013 yılları tahmini bütçesinin de 30 bin TL olarak kabul edildiği toplantıda üye aidatlarının ise aynı kalması kararı alındı. Çerkezköy Emlakçılar Derneği 3. Olağan Kongresi’nde daha sonra yeni yönetim ve denetim kurulunun seçimine geçildi. Mevcut başkan Serkan Karagöz’ün tek listesi ile gidilen seçimler açık oylama usulü ile yapıldı. Güven tazeleyen Serkan Karagöz, yeniden başkanlığa seçildi.
 
YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Serkan Karagöz başkanlığındaki yeni yönetimde Kemal Özel, İslam Bozkaya, Yaşar Aygün, Turan Demircan yer alırken; denetim kurulunda da Mustafa Asbaş, Fikri Güzel, H. Gökhan Çinte yer aldı.
 
“ÖĞRETMEN”E ÖZEL’E PLAKET
Seçimlerin ardından Serkan Karagöz, sahneye “öğretmenim” diyerek çağırdığı Çerkezköy Emlakçılar Derneği kurucusu Mehmet Özel’e teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Mehmet Özel, emeklilik planları nedeniyle yeni yönetimde bulunmak istemediğini belirterek “Önemli olan adam olmak değil adam kalmaktır” dedi.
 
HÜSEYİN AKIN ELEŞTİRDİ
Kongrenin dilek ve temennilerde Emlakçı Hüseyin Akın da söz aldı. Çerkezköy gibi önemli bir sanayi kentinde bu denli az katılımlı bir kongre yaşamaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Akın, seçimin de formalite icabı olduğunu söyledi ve aceleye getirildiğini ekledi. Yeniden dernek başkanlığına seçilen Serkan Karagöz’ü tebrik eden Hüseyin Akın ayrıca Karagöz’ü yüksek rayiç bedellerle ilgili “ağırlını koyamadığı” yönünde eleştirdi. Büyükçekmece’de bin TL olarak ödenen bu bedelin Çerkezköy’de 3 bin TL olarak ödendiğini söyleyen Akın, dernek olarak bu ücretlerin indirilmesi için ortak çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Hüseyin Akın’dan sonra söz alan Serkan Karagöz ise seçimin aceleye getirildiği yönündeki eleştirilere cevap vererek; “Basın yoluyla ve derneğimiz vasıtasıyla bu seçimi yeterince duyurduk. Yüreği olan listesiyle seçime girerdi” dedi. Rayiç bedellerin Çerkezköy ve çevresinde yüksek olduğuna katıldığını belirten Karagöz, kendisi göreve geldiğinde bu konuyla ilgili çalışma yaptığını söyledi. 
 
EMLAKÇILAR BİRBİRLERİNİ TANIMIYOR
Toplantıda ayrıca divan üyesi Nursen Sert de söz aldı ve Çerkezköy ile çevresindeki meslektaşların birbirlerini yeterince tanımadığını söyledi. Sert’in üç ayda bir yemekte bir araya gelme önerisine salondakiler de destek verdi.
 

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10