37 başvurudan 31’i başarılı bulundu

Trakya Kalkınma Ajansı, 2011 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Eylül – Ekim döneminde gelen başvurular arasından destek almaya hak kazananları belirledi. Ajans uzmanlarından oluşan komisyonun yaptığÄ

Tekirdağ 22.11.2011 18:13:00 0
37 başvurudan 31’i başarılı bulundu
EN ÇOK PROJE TEKİRDAĞ’DAN
Mehmet Gökay Üstün, aynı kurumdan en fazla bir başvuruya destek verilebilecek olması nedeniyle iki başvurusu başarılı bulunan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir başvurusuna destek sağlanacağını, bu nedenle toplamda 30 başvuru sahibinin azami 15 bin TL’lik teknik destekten yararlanacağını belirtti. 2011 Yılı Teknik Destek Programı ikinci Dönem başvuruları çerçevesinde gelen başvuruların yüzde 81’inin teknik destek hakkı kazandığını söyleyen Üstün, Edirne’den gelen sekiz başvurudan üçünün, Kırklareli’nden gelen dokuz başvurudan sekizinin ve Tekirdağ’dan yapılan 20 başvurudan 19’unun başarılı bulunduğunu belirtti. Üstün, başarılı bulunan başvuruların yüzde 10’unun Edirne’den, yüzde 27’sinin Kırklareli’nden ve yüzde 63’ünün de Tekirdağ’dan geldiğini ifade etti.
 
145 BİN TL DAĞITILDI
Bu yılki Teknik Destek Programı için ayrılan 600 bin TL’lik kaynağın 145 bin TL’lik kısmının Temmuz – Ağustos dönemi kapsamında başarılı bulunan başvurulara aktarıldığını söyleyen Üstün, geriye kalan 465 bin TL’nin ise Eylül - Ekim dönemi başvurularında kullanılmak üzere ayrıldığını kaydetti. Genel Sekreter Üstün, söz konusu döneme ait 30 başarılı başvurudan 12 tanesinin kamu kurum ve kuruluşlarından geldiğini, sivil toplum örgütlerinden 7, mahalli idarelerden 6 ve kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarından ise 5 başvurunun destek alma hakkı kazandığını açıkladı. Teknik destek alması uygun görülen başvuruların içeriklerini, ulusal ve uluslararası hibe programlarına proje hazırlamaya yönelik eğitimler ve uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle kurumsal kapasite ve strateji geliştirme çalışmaları, araştırma ve fizibilite faaliyetleri oluşturuyor.
 
DESTEKLER DEVAM EDECEK
Mehmet Gökay Üstün’ün açıklamalarına göre: Trakya Kalkınma Ajansı, yerel yönetimlerin planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini arttırıcı faaliyetler sunacak. Teknik Destek Programlarıyla, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin kalkınmasına katkıda bulunulacak. Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi etkinlikleri için destek sağlamayı amaçlayan Trakya Bölgesi’ne hizmet sunmaya devam edecek.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10